Ilie, perturbatorul lui Israel

Când Ahab l-a văzut pe Ilie, i-a zis: – Tu eşti acela, cel care-l nenoroceşti pe Israel?” 1 Regi 18.17

Cine poartă cu el CREDINȚA sacrificială, este văzut de lume precum un perturbator. Pentru că, într-adevăr, nu există nimic care să perturbeze diavolul mai mult decât sacrificiul.

Ilie a adus soluția pentru toată mizeria în care poporul trăia, prin intermediul unei provocări care a perturbat pe Ahab și pe profeții lui Baal.

Când credința noastră este PROVOCATĂ pe ALTAR, firea noastră este perturbată. Domnul Iisus a fost un exemplu al acestui lucru, când a spus:

El le-a zis: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte. Rămâneţi aici şi vegheaţi!” Marcu 14.34

Diavolul este și mai mult perturbat cu adevăratul sacrificiu, și de aceea folosește lucruri și persoane pentru a încerca să îl împiedice.

Dar vedem că înaintea acestui lucru Ilie nu s-a intimidat, din contră, el a continuat să perturbeze profeții lui Baal, prin convingerea pe care o avea de propria sa credință:

La amiază, Ilie şi-a bătut joc de ei, zicând: „Strigaţi mai tare, doar este dumnezeu! Poate că meditează sau este ocupat sau se află în călătorie; poate că doarme şi se va trezi.” 1 Regi 18.27

Cine are această siguranță, care vine de la Duhul Sfânt, nu se intimidează, înfruntă provocările sale și dovedește cine este ADEVĂRATUL DUMNEZEU!

Când IISUS a ajuns în provincia gadarenilor, demonii care era în doi oameni au spus:

Ce avem noi de-a face cu Tine, Fiule al lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne CHINUI înainte de vreme?” Matei 8.29

Biserica UNIVERSALĂ mereu a avut cu ea această determinare, unde ajungem, datorită CREDINȚEI noastre SACRIFICIALE, perturbăm pe diavol și pe cei ce sunt folosiți de el.

Iisus mereu a perturbat pe cei religioși, cărturari și farisei care nu trăiau această CREDINȚĂ SACRIFICIALĂ.

Întrebarea este: DVS ÎL PERTURBAȚI PE SATANA DATORITĂ CREDINȚEI DVS SAU SUNTEȚI PERTURBAT DE EL?!

A colaborat: Episcopul Clodomir Santos

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *