Îmbrăcămintea minciunii

Situația lui Iacov reflectează cea a multor creștini împrăștiați pe această lume afară. El a prezentat tatălui său VÂNATUL (SACRIFICIUL) MINCIUNII, când fără nici un efort a sacrificat un ied pentru a oferi mâncare pentru Isaac.

“Cum de l-ai găsit aşa de repede, fiule? l-a întrebat Isaac.  Domnul, Dumnezeul tău, mi l-a scos în cale, a răspuns el.”

Geneza 27.20

S-a îmbrăcat cu HAINA (CARACTERUL) MINCIUNII, când a îmbrăcat hainele cele mai bune ale fratelui său.

“… După aceea, a luat cele mai bune haine ale fiului său cel mare, Esau, pe care le avea acasă şi l-a îmbrăcat cu ele pe fiul său cel mic, Iacov…”

Geneza 27.15

A emanat MIROSUL MINCIUNII (PĂCATULUI), când s-a apropiat să-l sărute și l-a înșelat cu mirosul hainelor fratelui său.

“El s-a apropiat şi l-a sărutat; Isaac a simţit mirosul hainelor lui şi l-a binecuvântat zicând:” „Mirosul fiului meu este ca mirosul câmpului pe care Domnul l-a binecuvântat.”

Geneza 27.27

VÂNATUL (SACRIFICIUL) MINCIUNII

Așa sunt multe persoane care oferă:

“… Aducând pe altarul Meu hrană pângărită! Dar voi întrebaţi: «Cum Te-am pângărit?» Spunând că masa Domnului este de dispreţuit”

Maleahi 1.7

Și spun “că au făcut pe Altar” ceea ce Dumnezeu le-a cerut, de aceea nu văd  rezultatul în viața lor. Dar există de asemenea “Zacheii”, care, prin sacrificiul lui, a provocat fericita afirmare a Domnului nostru:

“Isus i-a zis: – Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, deoarece şi el este un fiu al lui Avraam!”

Luca 19.9

HAINA (CARACTERUL) MINCIUNII

Iacov a plătit foarte scump faptul că a purtat sub hainele lui un caracter deviat. Mulți ani, a trăit terorizat de frică. El știa că a făcut o greșeală gravă împotriva tatălui său, acționând ”isteț”. Acel păcat îl persecuta zi și noapte, și așa este cu cei care au o datorie cu diavolul, pentru că trăiesc îmbrăcați de creștini, dar pe dedesubt de hainele lor practică liberi păcatul. Acele persoane nu au pace și sunt pierdute, din nefericire. Totuși, sunt cei care:

“…şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. De aceea sunt ei înaintea tronului lui Dumnezeu
    şi I se închină zi şi noapte, în Templul Lui …”

Apocalipsa 7.14-15

MIROSUL MINCIUNII (PĂCATULUI)

Sunt persoane într-o condiție foarte rea, corpul lor spiritual este mâncat de păcat și, din cauza asta, emană mirosul răutății, înșelăciunii, ochilor răi, trădării, în fine, mirosul morții. Dar, sunt acelea care emană mirosul vieții, parfumul lui Iisus, și, unde ele ajung, cei care sunt împrejur își dau seama, prin comportamentul lor, plin de teamă și reverență față de Domnul.

Care este soluția pentru acele persoane?

Vadul Iabocului (Altar), dăruire totală și completă a vieților lor prin intermediul sacrificiului fără rezerve, totul pentru tot. În afară de recunoașterea păcatelor, căință, marturisirea și abandonarea lor. Rezultatul acestui lucru? ÎNTÂLNIRE CU DUMNEZEU, SCHIMBAREA IDENTITĂȚII, NOUĂ NAȘTERE, aceasta a fost soluția lui Iacov, în Vadul Iabocului, care s-a transformat în Israel.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Episcopul Sergio Correa

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *