Împărăția Duhului Sfânt

Dreptatea caracterizează Împărăția lui Dumnezeu.

Nedreptatea este ceea ce caracterizează împărăția infernului. Și acesta a fost motivul divorțului între Creator și creatură.

Dumnezeul-Tată l-a ales pe Avraam pentru a genera o împărăție a dreptății. Acest lucru este ceea ce face diferența față de celelalte împărății de pe Pământ.

S-a stabilit atunci împărăția lui Israel. Dar aceasta de asemenea a întrerupt alianța sa cu Creatorul.

Din Israel, Domnul Dumnezeu a adus Fiul Său pe lume. De la El s-a născut Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ. Această Împărăție stabilită în inima celor ce Îl urmează.

Ascultând de reguli, de legi, de porunci sau de Cuvântul lui Iisus, cei ce Îl urmează devin cetățeni ai Împărăției lui Dumnezeu. Totuși, existând neascultare, automat, sunt excluși din Împărăție prin propria insubordonare.

Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ este Biserica compusă de membri ce ascultă de Cap, care este Domnul Iisus.

Când Dumnezeu-Fiul a urcat la Ceruri, S-a așezat la dreapta Dumnezeului-Tată. Și a trimis Dumnezeul-Duhul Sfânt pentru ”a-L înlocui” în conducerea acestei Împărății sau Biserici.

De aceea, membrii acestei Împărății sau Biserici trăiesc sub direcția Capului prin intermediul Duhului Său Sfânt.

Este imposibil ca un membru al Corpului Domnului Iisus să trăiască în afara disciplinei, ordinii și dreptății Împărăției lui Dumnezeu.

Dacă există neascultare față de Cuvântul venit de la Cap este pentru că nu face partea din Corpul Său.

Membrul Împărăției lui Dumnezeu este disciplinat, poartă în sine caracterul Domnului Său, iubește dreptatea și luptă pentru ea.

”Căci vă spun că, dacă dreptatea voastră nu o întrece pe cea a cărturarilor şi a fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor.” Matei 5.20

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *