ÎNCEPUTUL A TOT ȘI TED TURNER

La început de tot, cuplul Adam și Eva.

La reînceput, după potop, Noe și soția lui.

La începutul națiunii lui Israel, Avraam și Sara.

La începutul Noului Israel, prin nașterea Domnului Iisus, Maria și Iosif.

Vă dați seama de modelul folosit de Dumnezeu pentru a începe ceva, a lansa fundamentele unui mare proiect?

Chiar de la început, căsnicia a fost baza peste care Dumnezeu edifică marile Sale proiecte.

Unul dintre motive este că, căsnicia este ca un prototip al relației dintre ființa umană și Dumnezeu. Este ca un stimulator de zbor, folosit de piloți la antrenament, pentru a-și testa abilitățile și a învăța cum să înfrunte situații diverse în zborul real.

În căsnicie, creștinismul nostru este testat mai mult decât în oricare situație. A da și celălalt obraz. A face pentru altul ce dorim ca altul să facă pentru noi. A Sacrifica. A ierta pentru a fi iertat. A nu judeca ca să nu fii judecat. Fidelitate. Dreptate. A da pentru a primi. A nega propria voință… În fine, toate bazele credinței creștine trebuie să înceapă să fie practicate în căsnicie. Dacă avem succes aici, în relația  noastră cu persoana mai apropiată de noi, atunci vom avea succes în relația cu Dumnezeu.

Nimeni nu cunoaște soțul mai bine decât soția și vice-versa. Nimeni nu este o mai bună mărturisire a caracterului său și a credinței sale.  De aceea toate marile proiecte proiectate de Dumnezeu au început cu un cuplu. Și referitor la lucrurile spirituale, El a desemnat că testul bărbatului lui Dumnezeu este căsnicia sa:

‘’Căci dacă cineva nu știe să-și cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu? ‘’ 1 Timotei 3:5

Adică, Dumnezeu a condiționat buna conducere a bisericii de căsnicia bună a liderului ei. ( Câți lideri religioși ar trece acest test?)

În viața dvs nu este diferit. Dacă căutați o bază solidă pentru a avea succes permanent, dvs trebuie să începeți prin a investi în căsnicia dvs. Dacă ești singur(ă), să fii meticulos(ă) în alegerea ta. Dacă sunteți căsătorit(ă) dați prioritate căsniciei dvs.

Urmând cercetările, cine are o căsnicie bună are multe beneficii. Citez doar câteva:

-Trăiește mai mult, pentru că viața sa este mai stabilă și partenerul îl  ajută să aibă grijă de sănătatea sa;

– Are mai multă pace, pentru că viața sa nu este chinuită de singurătate, trădări sau legături cu vechile relații;

– Prosperă mai mult, pentru că cei doi formează un parteneriat în finanțe;

-Evită viciile, pentru că nu vrea să rănească partenerul;

-Are copii stabili, care tind să aibă o căsnicie solidă, exemplul părinților.

Miliardarul american Ted Turner, fondator al CNN și al doilea mare latifundiar al SUA, odată într-un interviu când a fost întrebat dacă se căia de ceva în viața lui, a declarat:

‘’Regret că nu am avut mai mult succes în căsniciile mele. Dar este ceea ce este.’’

Turner (foto sus, cu a treia ex-soție, Jane Fonda) a fost căsătorit de trei ori și azi, la 74 de ani, are patru iubite. Dar declară: ‘’E mult mai simplu să ai o soție’’.

Dacă la fel ca el dvs ați eșuat în căsnicia dvs, să știți că Dumnezeu este Dumnezeu de reînceputuri. El are un mare proiect pentru dvs. Este nevoie doar ca dvs să fiți pregătit pentru a reîncepe- dar în felul Lui, nu al dvs.

Episcopul Renato Cardoso

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *