Îndoiala, întârziere a vieții!

“Ei au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin grădină în adierea amurgului şi s-au ascuns de Domnul Dumnezeu printre pomii din grădină.” Geneza 3.8

Cei doi s-au ascuns pentru că Satana deja plantase îndoiala în inima lor. Cei doi au rămas ascunși în spatele unui pom.

Îndoiala face persoana să se ascundă mereu în spatele cuiva (rămâne în urmă), ca exemplul pozei (de mai sus). Eu nu merit! Eu am păcătuit! Eu am greșit! Eu nu reușesc! Sunt incapabil! Nu știu să vorbesc! Nu am frumusețe fizică! Se îndoiește de Biserică, de preoți, de Biblie, de Mântuire și multe alte îndoieli. Toate acestea leagă viața materială a persoanei, în afara faptului că o împiedică să primească Duhul Sfânt. Când persoana este cu îndoială nu decide nimic, totul rămâne pentru mai târziu, inclusiv botezul cu Duhul Sfânt. Două forme pentru a învinge îndoiala:

1. Să o priviți ca un păcat și să o mărturisiți înaintea lui Dumnezeu (Romani 14.23) “Tot ce nu vine de la credință este păcat”

2. Priviți spre ceea ce Dumnezeu deja a făcut, rugăciuni la care deja ați primit răspuns, așa nu va mai exista îndoială, ci siguranța că Cuvântul Lui nu va da greș.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

A colaborat Episcopul Marcio Carotti

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *