Întristările Binelui X Întristările Răului

tristeza-706x432Cel puțin două tipuri de întristări afectează ființele umane: întristarea pământească și întristarea cerească.

Cea pământească, cauzată de problemele din această lume, ca: problemele familiale, de sănătate, economice, sentimentale, șomajul, etc, au devorat multe vieți cu moartea spirituală sau fizică. Și uneori, chiar spirituală și fizică.

Întristarea din lume produce moarte (2 Corinteni 7:10) , dar întristarea Divină, pentru că este de la Duhul Sfânt, lucrează pocăința care produce bucuria mântuirii.

Rezumând,  întristarea pământească este mortală pentru că vine din această lume; întristarea cerească susține viața eternă pentru că vine de la Duhul lui Dumnezeu.

Așa cum Domnul Iisus a învățat, întristarea cerească dă plăcere celor din lume care își bat joc de credința celor sinceri. Tocmai din cauza acestui fapt, El garantează că acea agonie se va transforma într-o bucurie veșnică și nimeni nu o va putea lua. (Ioan 16:20)

Deci, nu te lăsa învins de întristarea pământească. Reacționează, fă din lămâia ta o limonadă. Bucuria adevărată este rezervată celor triști. Dacă întristarea ta este pământească și nu vrei să ajungi să mori din cauza ei, hotărăște acum  s-o înlocuiești cu întristarea Divină.

Revarsă-ți toate întristările în Altarul Celui Prea Înalt și Domnul Bucuriei te va umple de veselie și nimeni nu ți-o va putea smulge.

“Căci întristarea după voia lui Dumnezeu lucrează pocăinţa care duce la mântuire…  dar întristarea lumii produce moarte.”

2 Corinteni 7:10

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *