Investitorul și Aventurierul

Investitorului nu îi este teamă de a planta, pentru că are siguranța  recoltării.

Nu ia în considerare riscurile, întrucât crede  în gândirea că ‘’cine se uită după vânt, nu va semăna, și cine se uită după nori nu va secera.’’ Ecleziastul 11:4

Aceasta este credința investitorului.

Credința lui, duhul lui.

Contrar investitorului este aventurierul, care, ca  jucător, riscă norocul. El se încrede în puterea norocului, dar nu crede că elpoate da greș.

Un lucru îl au cei doi în comun: nu le este teamă de a se lansa.

Diferența este pură chestiune de siguranță.

Investitorul nu are problemă cu nesiguranța, pentru că atitudinea sa este bazată  pe tăria Cuvântului Creatorului.

Ca și aventurierul, jucătorul contează pe intuiția sa. Din cauza ideii fixe de îmbogățire, visul său călătorește prin emoții fanteziste. Crede că ziua lui a ajuns, crede că s-a născut ca să fie bogat, crede că, mai devreme sau mai târziu , norocul lui se va schimba.

Trăiește după ceea ce crede.

Visele lui se sprijină pe ‘’crezările ‘’ lui , inspirate din inimă.

Investitorul este diferit, gândește diferit, acționează diferit, are Alt Duh. Absoarbe gândurile Celui Prea Înalt și le aplică cu siguranță absolută. Siguranța aceasta se naște în Tronul Celui PreaÎnalt.

Aceasta se numește credință supranaturală sau puterea lui Dumnezeu care izvorăște din interiorul său în formă de convingere.

Cine dorește să descopere dacă este investitor sau jucător, este de ajuns să se evalueze în momentul  de a investi în Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă există un minim de teamă sau de neîncredere pentru rezultat, înseamnă că nu este apt pentru a poseda Promisiunile.

Investitorul nu se uită la circumstanțe și nu observă …… pieței. Înainte, în interiorul său,  are siguranța  că , cu cât sunt mai rele circumstanțele, mai bune sunt oportunitățile.

În el există convingerea că, independent de aparențe, Cuvântul lui Dumnezeu este puterea lui Dumnezeu pentru cine crede.

Așa cum este scris:

’’Căci mie nu-mi este rușine de Evanghelia lui Hristos,  fiindcă este Puterea lui Dumnezeu, pentru mântuirea fiecăruia care crede…’’ Romani 1:16

Puterea lui Dumnezeu nu doar pentru mântuirea sufletului, ci pentru toate situațiile dificile .

Investitorul  știe acest lucru și începe tot, pentru că îi plac provocările. Caracterul său agresiv este inflexibil din cauza convingerii personale.

Convins că mărețiile lui Dumnezeu nu sunt pentru cei care gândesc limitat.

Știe că Dumnezeu nu cere de la partenerul Său condiții fizice pentru realizările mari. Totuși, cere să gândească ca El. Este minimul cerut de El.

Dumnezeu este infinit de Mare, totuși, caută persoane care să îmbrățișeze ideile Sale și să le pună în practică  pentru a manifesta gloria Lui în această lume.

Nu contează cine sunteți dvs, dacă  aveți condiții intelectuale sau dacă sunteți analfabet, dacă sunteți bărbat sau femeie, dacă meritați sau nu atenția lui Dumnezeu, dacă sunteți sfânt sau necredincios.

Dumnezeu este dispus să se alieze cu dvs , începând din momentul în care dvs uitați de abilitățile personale și depindeți de El.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *