Legământ cu Dumnezeu

Legământul sau alianța implică parteneriatul între două sau mai multe persoane. Căsătoria este cel mai mare și cel mai expresiv legământ uman. Acest lucru se datorează faptului că părțile intră cu investiția strict spirituală: credință și iubire.

Pe această bază, dăruirea reciprocă este necondiționată până la moarte.
Din păcate, în ziua de azi căsătoria nu este luată mult în serios. Importanța sa are efect doar de la sărbătorirea ei până în luna de miere.
Cu toate acestea, valorile sale spirituale și eterne se mențin. Aceasta, dacă luăm în considerare originea sa în Creație, de la legământul între Dumnezeu și ființa umană.
Din partea divină, Adam și Eva au primit pământul și stăpânire asupra a tot ce se află pe el.

Din partea umană, Dumnezeu cerea doar ascultare de Cuvântul Său.
În termenii acestui legământ, omul ar avea dreptul să participe la TOT ce aparținea lui Dumnezeu și invers.Fidelitatea, respectul, tovărășia și dăruirea sunt unele virtuți derivate din iubire și credință. Cum să pretinzi acest lucru partenerului (ei) dacă mai întâi nu îți îndeplinești obligațiile în legământul făcut pe altar? Același lucru este valabil și cu privire la Dumnezeu. Cum putem să cerem Promisiunile Sale dacă nu există ascultare de Cuvântul Său?

Cred că dacă facem partea noastră într-un legământ cu Dumnezeu, avem dreptul să cerem de la El promisiunile Sale. Și El, la rândul Său, este obligat să-Îş împlinească partea Sa.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *