Lupta lui Iacov

 „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului și el va fugi de la voi. Apropiați-vă de Dumnezeu și El se va apropia de voi.’’ Iacov 4.7-8

Diavolul nu are nici un interes să fugă de cineva, din contră, dorința lui este să arate cine este el în viața ființei umane și pentru ce a venit, adică, pentru a omorî, a fura și a distruge.

El este capabil de tot pentru a nu ieși din căsnicie, din sănătate, din viața sentimentală, din familie, din viața economică, etc.

Dar ce putere este aceasta pe care diavolul o vede în viața unei persoane, superioară forței sale ca el să ajungă să fugă?

Cu siguranță este credința materializată în sacrificiu. Cu sacrificiu se rezistă diavolului. Nu există alt fel. Dacă el insistă să rămână în viața cuiva, este din cauză că încă nu a văzut puterea care-l distruge. A rezista înseamnă a te opune adversarului, nu a fugi, a te menține ferm, nu a te descuraja, nu a ceda.  Face asta doar cine este obosit de el însuși, obosit de viața pe care o duce și de tot. Din cauza  acestei determinări pune toată forța sa  în luptă și sacrifică.

Asta a făcut Iacov când a luptat cu Dumnezeu în Valea Iabocului:

‘’Apoi a zis: Numele tău  nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel, , căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor.’’ Geneza 32:28

A lupta cu oamenii înseamnă a lupta cu tine însuți, pentru că el nu vroia să mai fie cine era. A lupta cu Dumnezeu, cu alte cuvinte vrea să spună: ‘’Doamne, trebuie să mă binecuvântezi din cauza sacrificiului care m-a făcut să mă depărtez de tot- de bunuri, de persoane- fiind singur cu Tine!’’

În această luptă a lui Iacov cu sine însuși și cu Dumnezeu, cine a pierdut? Cu siguranță nu a fost Dumnezeu, El este invincibil. Iacov a  biruit, dar a exista un doborât. Fără îndoială a fost diavolul.

În ziua în care dvs veți fi singuri cu Dumnezeu în altar, dvs veți învinge diavolul și el va fugi de la dvs. Fără îndoială a fost diavolul.

Diavolul nu fuge de bani,  chiar dacă pare să fie mulți. El fuge de sacrificiu, chiar dacă pare puțin, pentru că atunci când el vede sacrificiul, el Îl vede pe Dumnezeu.

Aceasta este propunerea de la acest Foc Sfânt.

A colaborat:

Episcopul Romualdo Panceiro

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *