Marele conflict

Dacă nu există conflict, înseamnă că nu este sacrificiu. Pentru că este el cel ce ne arată greutatea a ceea ce Dumnezeu ne cere pentru a prezenta pe Altar. Și diavolul disperă când vede ceea Duhul Sfânt va realiza în viața ascultătorului ce sacrifică.

Imaginați-vă ceea ce a putut trece prin mintea lui Avraam, pe drumul de 3 zile prin deșert, văzând inocența fiului său întrebând:

”…Avem focul şi lemnele, dar unde este mielul pentru arderea de tot? l-a întrebat Isaac.” Geneza 22.7

Cred că satana a folosit acel moment pentru a vorbi puternic în mintea lui Avraam, spunând că ceea ce Dumnezeu îl trimitea să facă era o nebunie și că pierderea nu se mai putea recupera, pentru că nu exista mărturisirea vreunei persoane care să fi luat această atitudine în trecut, era ceva inedit.

Sentimentul său de tată țipa spunându-i să renunțe să sacrifice ceea ce i-a luat viața întreagă să aștepte, garanția urmașilor săi.

Conflictul a fost foarte mare, dar Avraam nu a dat auz vocii îndoielii, a fricii, a sentimentului. El a răspuns, cu răceala unui slujitor ce slujește, fără murmurări sau chestionări față de Domnul Său:

”Dumnezeu Însuşi va da mielul pentru arderea de tot, fiule…” Geneza 22.8

Și a fost ascultător.

Acest lucru îmi aduce aminte de Iisus, conflictul Lui a fost atât de mare încât a ajuns să transpire picături de sânge apropiindu-Se de cel mai mare și mai dureros moment dintre toate sacrificiile din istoria omenirii, dar El a reacționat concentrat pe voința Tatălui nu pe voința Sa:

”…dacă vrei, îndepărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta!” Luca 22.42

Întrebarea ce nu vrea să tacă este: sacrificiul dvs este umplut de un conflict interior? Privind spre ceea ce Dumnezeu vi-a cerut, simțiți durerea pierderii? Sau veți urca pe Altar ca și cum ați merge la o petrecere? Dacă este așa, încă nu este un sacrificiu perfect.

A colaborat Episcopul Sergio Correa

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *