Miracolul înmulțirii

Există oameni care se întreabă: „Ce să fac, fiindcă ce primesc în mâinile mele e atât de puțin, încât nu e suficient, ca să-mi acopere nevoile?”

Asta spun nu numai oamenii care câștigă puțin, dar și cei care, în ochii multora, câștigă bine. Cel care primește puțin își dă lui însuși dar, cu atât mai mult, dă ca să acopere nevoile celor din jur. Uneori, toate persoanele din casă muncesc dar, chiar și așa, unind salariul tuturor, nu au nimic.

multiplicacao_postDar, asta nu e o situație nouă, vorbim de o problemă veche. Deci, cum să rezolvăm, odată pentru totdeauna, problema sărăciei?

Uitați-vă la lumina pe care Domnul Iisus ne-a dat-o, când o mulțime de peste 5 mii de oameni din deșert nu avea ce să mănânce:

”Iisus Şi-a ridicat ochii şi a văzut că o mare gloată vine spre El. Şi a zis lui Filip: „De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?” Spunea lucrul acesta ca să-l încerce, pentru că ştia ce are de gând să facă.

Filip I-a răspuns: „Pâinile pe care le-am putea cumpăra cu două sute de lei, n-ar ajunge ca fiecare să capete puţintel din ele.” Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: „Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?”

Iisus a zis: „Spuneţi oamenilor să şadă jos.” În locul acela era multă iarbă. Oamenii au şezut jos, în număr de aproape cinci mii. Iisus a luat pâinile, a mulţumit lui Dumnezeu, le-a împărţit ucenicilor, iar ucenicii le-au împărţit celor ce şedeau jos; de asemenea, le-a dat şi din peşti cât au voit.

După ce s-au săturat, Iisus a zis ucenicilor Săi: „Strângeţi firimiturile care au rămas, ca să nu se piardă nimic.” Le-au adunat deci şi au umplut douăsprezece coşuri cu firimiturile care rămăseseră din cele cinci pâini de orz, după ce mâncaseră toţi” (Ioan 6.5-13).

Când a fost întrebat, Filip I-a răspuns Domnului Iisus, spunând că, ce aveau n-ar fi suficient pentru toți. Și, nu asta e situația dumneavoastră?

Cu toate astea, când au pus în mâinile Domnului Iisus ce aveau, El a înmulțit totul extraordinar de mult, astfel încât toți au mâncat din abundență.

Dacă poporul ar fi fost trimis acasă, dacă fiecare ar fi trebuit să-și cumpere de mâncare sau chiar să aștepte să ajungă acasă, ca să mănânce, chiar și așa, n-ar fi mâncat atât de mult, cât au mâncat în deșert.

Credem că Domnul Iisus le spunea așa ucenicilor: „Uitați ce trebuie să faceți, când o persoană își pune darurile pe Altar. Obligația voastră e să vă ridicați vocile spre cer și să înmulțiți, pentru că ați primit autoritate să vindecați, să eliberați, să botezați cu Duhul Sfânt și, de asemenea, să înmulțiți, iar locul în care este persoana nu contează, poate fi chiar în deșert”.

De aceea, e suficient ca cineva să meargă la un Centru de Ajutor Spiritual acum, să caute un om al Lui Dumnezeu și să-i spună: „Am venit aici, ca să înmulțiți”. Iar el va face asta, pentru că are ungere pentru asta.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu mult mai mult!

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *