Misiunea slujitorilor

“Salvează-i pe cei duşi la moarte şi nu te îndepărta de cei ce sunt aproape să fie măcelăriţi! Dacă spui: „Ah! n-am ştiut lucrul acesta!“ crezi că nu vede Cel Ce cântăreşte inimile? Nu va cunoaşte Cel Ce veghează asupra vieţii tale şi nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?” Proverbe 24.11-12

Noi știm că Dumnezeu nu dă ordini celui ce nu este un slujitor al Lui. El nu întrece măsura.
Atunci, această poruncă este exclusiv pentru cine ÎL slujește, și ea este directă: “Eliberează, salvează.”

Trei lucruri din acest verset mi-au atras atenția, și de asemenea teama și grija pe care trebuie să o avem cu chemarea noastră pentru a îndeplini exact misiunea noastră, pentru că putem observa în aceste versete influența pe care aceste lucruri o vor avea asupra păstrării Mântuirii sufletului slujitorului. Să vedem atunci!

1. Salvează-i pe cei duşi la moarte
Acesta este indiciul muncii noastre în relație cu o persoană. Mergem în întâlnirea ei pentru a o salva (dezlega, vindeca, elibera și pentru a rezolva problemele ei în această lume).

2.şi nu te îndepărta de cei ce sunt aproape să fie măcelăriţi
Acum Dumnezeul nostru lasă clar adevărata Sa preocupare, care este cu sufletul. Deoarece, între a elibera dintr-o situație și a salva, este o mare diferență, și El vrea să salveze pentru toată eternitatea.

3. Dacă spui: „Ah! n-am ştiut lucrul acesta!“ crezi că nu vede Cel Ce cântăreşte inimile? Nu va cunoaşte Cel Ce veghează asupra vieţii tale şi nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?”…
Acesta, pentru mine, este ultimul și cel mai puternic din cele 3 puncte, pentru că este cel ce vorbește de grija pe care trebuie să o avem în a nu neglija executarea și ordinea cu care trebuie să facem munca noastră. Observați că EL începe vorbind despre misiunea noastră și termină lăsând clar că acest lucru va cântări la Mântuirea noastră, când folosește expresia: Nu va cunoaşte Cel Ce veghează asupra VIEȚII tale?

Sufletul slujitorului este în pericol când neglijează și disprețuiește această direcție!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *