Nebuniile Credinței

În acești patruzeci de ani ai Centrului de Ajutor, am învățat cel mai mare și cel mai eficient secret al Credinței: sacrificiul. Nu am învățat la Facultatea de Teologie,  nici în primi treisprezece ani de credință.

Am învățat cu dezvoltarea Centrul de Ajutor, exercitând Credința inteligentă, deși mă împiedicam în misterele sale, uneori căzând în capcanele Credinței emotive, în fine..

Duhul Sfânt a crezut de cuvință să mă conducă în deșert pentru a învăța să despart Credința emotivă de Credința rațională. Dificultățile din deșert te obligă să folosești Credința inteligentă pentru a supraviețui.

În practică, am învățat că, cu cât este mai mare sacrificiu,mai mare este este fermitatea credinței conștiente, și mai mari sunt realizările. Nu îmi amintesc să fi obținut o singură victorie pe baza postului și rugăciunii. Deși sunt fundamentale în comunicarea cu Dumnezeu, cu toate acestea, trebuiesc însoțite de atitudini aparent “nebune”, impetuoase dar încărcate de convingerea Duhului Sfânt.

”Căci Dumnezeu este acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.” Filipeni 2:13

Mărturisesc că uneori am fost îngrozit și am încercat să mă retrag. Cum era prea târziu, a trebuit să merg mai departe. Nu aveam altă alegere. Dacă nu ar fi fost direcția Duhului  Celui Atotputernic, cu siguranță aș fi fost pierdut.

Eu cred că nici un erou al credinței din Biblie nu a fost curajos singur. Înainte, îndrăzneala și curajul lor venea de la Acela care a lucrat în ei voința și înfăptuirea.

Sacrificiul confirmă credința și stimulează curajul celui care sacrifică. Israel spune acest lucru. În trecut, înainte de a pleca la război, preoții prezentau sacrificiile lor lui Dumnezeu. Acele sacrificii nu aveau nimic de-a face cu iertarea păcatelor. Acestea erau jertfe de mulțumire sau recunoștință anticipate pentru victoria asupra dușmanilor. Îmbrăcați cu  armura credinței că Domnul Oștirilor era cu ei, soldații se ducea asupra vrăjmașilor fără cea mai mică preocupare cu puterea lor militară.

Sacrificiile semnalau alianța cu Atotputernicul și, prin urmare, certitudinea victoriei.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *