Nu contează locul

”Să simți prezența lui Dumnezeu…”

Această frază este foarte cunoscută în mijlocul credincioșilor, deoarece confundă o senzație momentană de a fi într-un ambient cu cântece ce emoționează și fac persoana să plângă, alții vorbesc limbi străine”, cu botezul cu Duhul Sfânt.

Există trei tipuri de persoane ce sunt în căutarea sinceră a acestui botez și ajung să fie înșelate de ceea ce simt în acel ambient.

1- Cele ce spun că ar locui în acel loc dacă ar putea, și chiar și spun ”Simt o senzație atât de bună…”.
2- Cele ce rămân triste și confuze fără să știe dacă au primit, deoarece nu au simțit nimic.
3 – Cele ce încă așteaptă să simtă ceva.

Problema este că, în momentul în care persoana iasă din acel ambient și se întoarce la rutina ei zilnică, vin încercările, probele și ispitele.

Și atunci, oare ele vor fi pregătite pentru a înfrunta toate acestea, dacă în loc să primească Duhul Sfânt doar au simțit sau așteaptă să simtă vreo emoție?

Și cum să facem acum ținând cont că în multe dintre biserici nu se poate ține slujbă din cauza pandemiei?
De asemenea nu se mai realizează acele show-uri gospel, unde în mod normal este plin de emoție. Cum vor fi acum cei ce mereu vor să simtă vreun lucru?

Nu am nicio îndoială că, chiar și în ambiente propice emoției, există persoane ce sunt sincere în această căutare, și că într-adevăr au fost botezate cu Duhul Sfânt. Sunt cele care, chiar în mijlocul dificultăților, problemelor și ispitelor, s-au menținut în centrul voinței lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu este limitat la un ambient de emoții, de asemenea nu face excepție de persoane, El vrea să reverse Duhul Său Cel Sfânt peste cei însetați, nu contează cine sunt, ceea ce fac, unde ei sunt.

Poate, poate tu ești o persoană ce consideri că nu meriți Duhul Sfânt, și este adevărat. Totuși, dacă acționezi cu sinceritate, pui toată forța ta pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, Îl vei găsi.

Atunci, care este locul corect?
Trebuie să simți ceva?
Să plângi, să tipi sau chiar ”să vorbești în limbi străine” este dovada că ai fost botezat cu Duhul Sfânt?

Să vedem ce sa întâmplat în casa lui Corneliu:

”În timp ce Petru vorbea încă aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei ce auzeau cuvântul. Și cei ai circumciziei care credeau, câți au venit cu Petru, au fost înmărmuriți, că și peste neamuri a fost turnat darul Duhului Sfânt.” Faptele Apostolilor 10.44-45

În aceea ocazie, casa lui Corneliu a fost locul unde Duhul Sfânt s-a pogorât și a botezat pe toți cei ce ascultau Cuvântul lui Dumnezeu prin gura apostolului Petru.

Corneliu era un sutaș roman, din neamuri și necircumcis, dar avea teamă de Dumnezeu.
În fiecare zi se ruga la Domnul și era solidar cu cei săraci.

Nu contează cine ești sau ceea ce ai făcut, profită această carantină pentru a căuta botezul cu Duhul Sfânt în casa ta, la închisoare, la spital etc.
Prin cuvântul predicat de bărbații lui Dumnezeu la fiecare emisiune la care vei participa, fie prin internet, radio sau la televizor.

Tu vei fi învăluit de Duhul Sfânt, cum s-a întâmplat și în casa lui Corneliu.

A colaborat: Pr Alexandru

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *