Nu doamnă, inimă!

Sfintele Scripturi conțin 40 de autori, printre care sunt regi, prinți, poeți, filozofi, profeți, oameni de stat, un medic, un vameș și un avocat.

Veniți din diverse clase sociale, unii erau instruiți în toate studiile din aceea epocă, pe când alții erau pescari fără cultură.

Vechiul Testament a fost scris în ebraică. Doar unele texte au fost scrise în aramaică. Noul Testament a fost scris, original, în greacă, era limba cea mai utilizată în aceea epocă.

Chiar dacă conține autori din mai multe clase diferite, instrucții diferite și timpuri diferite, toată Biblia a fost scrisă pe o perioadă de aproximativ 1600 de ani (între 1500 înainte de Hristos și 100 după Hristos), chiar așa, ea nu se contrazice în nici un moment. Acest lucru este datorită Unicului său Autor, Unicii Minți și Unicului Duh al lui Dumnezeu, Cel care a inspirat scriitori și slujitorii Săi.

Biblia este Dumnezeu vorbind în intelectul omului. Vorbind prin intermediul omului, vorbind ca și om  și vorbind în favoarea omului; dar este mereu Dumnezeu vorbind.

Și în grija Lui cu oamenii, spune:

Vă voi da păstori după inima Mea; ei vă vor păstori cu pricepere şi chibzuinţă.

Ieremia 3.15

Este extrem de important să observăm, în meditarea Bibliei, Duhul Sfânt transportându-ne la o conștiință de credință pură.

Credință lipsită de sentimente, lipsită de iluzii, de fanatism, în fine, lipsită de cele 5 simțuri naturale. Dar nu lipsită de încercări, chiar pentru că sunt acestea care ne fac să creștem, să ne maturizăm și să dezvoltăm credința.

Ca al șaselea simț, credința supranaturală este dată celor născuți din Duh, cu obiectivul de a învinge chiar și lumea pentru păstrarea mântuirii eterne a sufletului.

“…pentru că oricine este născut din Dumnezeu învinge lumea. Şi ceea ce a adus victorie asupra lumii este credinţa noastră.

1 Ioan 5.4

Precum auzul fizic probează cuvintele, gustul mâncarea, așa de asemenea auzul spiritual probează din bunul Cuvânt al lui Dumnezeu și alimentează credința supranaturală care învinge infernul îndoielilor.

Auzul spiritual este sensibil la Vocea lui Dumnezeu, dar rezistent la vocea inimii.

Din nefericire, aproape toți cei care se numesc de creștini sunt sechestrați de sentimentele inimii.

De asemenea, dacă ar putea, vor pe Iisus doar ca Mântuitor, dar ca Domn, doar inima.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *