Nu este bine ca omul să fie singur…

Cred că, în momentul în care a spus asta, Domnul se gândea la ce ar însemna să facă o altă creatură ce să o completeze pe prima. Deși ambele au fost create cu perfecțiune, chiar așa, fără parteneriat ar fi incomplete.

Căsnicia este un simbol al alianței Creatorului cu creatura. Bărbatul reprezentându-L pe DOMNUL și femeia pe biserica Sa.

”Din această cauză va lăsa un bărbat pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa. Și cei doi vor fi un singur trup; așa că nu mai sunt doi, ci un singur trup.” Marcu 10.7-8

În momentul în care se face un legământ cu Domnul, ființa umană și Dumnezeu devin un singur Duh. În același mod, când există uniunea bărbatului cu femeia, cei doi devin o singură carne.

De aceea, creatura umană a fost făcută pentru a asuma două căsnicii: prima, de la duhului omului cu Duhului lui Dumnezeu, având ca rezultat UN singur DUH cu El.

A doua, între sufletul lui cu sufletul ei, având ca rezultat o singură carne.

”Dar cel alipit de Domnul este un singur duh cu el.” 1 Corinteni 6.17

De acord cu Cel Etern, căsnicia este uniunea cea mai sacră de pe Pământ deoarece dă inițiere Familiei, care, la rândul ei, reprezintă Căsnicia cu Dumnezeu, dând inițiere așa Sfintei Familii ale lui Dumnezeu.

Adică: căsnicia ființei umane trebuie să fie o oglindă a căsniciei cu Dumnezeul Cel Prea Înalt.

DOMNUL Se consideră pentru ai Săi ca: Soț. Adică, Răscumpărător, Cel care poartă de grijă și Protector.

Fiindcă Făcătorul tău este soțul tău; DOMNUL oștirilor este numele său; și Răscumpărătorul tău, Cel Sfânt al lui Israel; Dumnezeul întregului pământ va fi el numit.” Isaia 54.5

Primirea Duhului Sfânt înseamnă Pecetea Căsniciei cu Dumnezeu.

Dar această căsnicie depinde de dăruirea totală a creaturii umane.î

Pecetea lui Dumnezeu doar este posibilă după dăruirea celeilalte părți cu toată forța sa, cu tot cugetul său și cu tot sufletul său.

Nu există altă cale: cine dorește să se căsătorească cu Atot Puternicul trebuie să divorțeze de lume. Caz contrar, nu se poate face nimic.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *