Nu poate fi o coincidență

Preot în ebraică este Kohanim. Cartea Leviticul, de unde veneau preoții este Vayikra și înseamnă chemați sau aleși. Ei sunt chemați să slujească. Au fost aleși ca să aducă sacrificii lui Dumnezeu.

În cele 5 cărți ale lui Moise: Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri și Deuteronom, cartea Leviticul este în centrul Torei. Tora înseamnă săgeata care este îndreptată spre un anumit obiectiv: pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, pentru a arăta direcția Lui, pentru cunoaștere și revelație.

Două cărți anterioare Leviticului sunt Geneza și Exodul. În aceste două cărți, la fiecare 50 de litere numărate de la stânga la dreapta apare cuvântul TORA. În următoarele două cărți se întâmplă același lucru, cuvântul TORA este în toate cărțile, scris de la dreapta la stanga.

Numărul 50 în Biblie reprezintă cercul complet, deplinătatea, bucuria, perfecțiunea Duhului lui Dumnezeu.

Concluzie:

Pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, este nevoie să existe sacrificiu. Astfel, Tora este adresată preoților (leviți), cei aleși, pentru că preoții erau singurii care duceau sacrificiile la Dumnezeu ca astfel poporul să-L cunoască.

Am fost făcuți un neam de preoți (cei care Îl cunosc pe Dumnezeu cu adevărat prin Marele Preot Iisus) pentru a conduce umanitatea să-L cunoască pe Dumnezeu. De aceea, singurul mod ca cineva să-L cunoască pe Dumnezeu este  prin sacrificiu, fără preot nu există sacrificiu. Melhisedec l-a binecuvântat pe Avram. Acolo, Dumnezeu i s-a arătat lui Avram și acesta i-a dat primele roade Marelui Preot.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *