Nu pune întrebări, ascultă!

obedecer-706x432Dumnezeu are un plan pentru fiecare ființă umană. Totuși, unul dintre lucrurile care împiedică mai mult realizarea acestui plan sunt întrebările.

Nu pune la îndoială ceea ce Dumnezeu este capabil să facă în viața ta.

Iată cât era de glorios și magnific planul lui Dumnezeu pentru Avraam!

”Te voi face un neam mare şi te voi binecuvânta; voi face numele tău mare, iar tu vei fi o binecuvântare.  Îi voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta, dar îl voi blestema pe cel ce te va blestema. Prin tine vor fi binecuvântate toate familiile pământului!“- (Genesa 12:2-3)

În zilele actuale, aceste promisiuni se referă la un plan care implică calitatea vieții spirituale, ca nașterea din nou, botezul cu Duhul Sfânt, Mântuirea, familia, viața sentimentală, economică și fizică binecuvântată, etc. Înseamnă că tu nu vei primi o binecuvântare, ci vei fi binecuvântarea însăși oriunde vei fi. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie să treci prin niște etape.

Când cineva hotărăște să fie un profesionist de succes, un medic, un avocat, un inginer, periodic se dau niște probe ca persoana să poată demonstra că este aptă să-și exercite profesia.

Cu Avraam nu a fost diferit. El a trebuit să treacă prin niște probe la care a fost supus de Domnul, fără ca vreodată să întrebe. Toată viața lui a fost pus la probe. De la ”Ieşi din ţara ta, dintre rudeniile tale…” (Geneza 12:1) până la ”Ia-l pe fiul tău Isaac, pe singurul tău fiu…” (Geneza 22:2).

El putea să pună întrebări, dar nu a făcut-o, ci a ascultat.

Întrebările pun la îndoială suveranitatea Celui Prea Înalt, capacitatea Sa de a transforma o viață din apă în vin, de a aduce la viață ce nu există și de a face imposibilul să devină posibil. Aceasta Îl nemulțumește profund pe Domnul. El face o exclamație tristă:

„O, de M-ar asculta poporul Meu! O, de ar umbla Israel pe căile Mele! Atunci i-aş supune pe duşmanii săi într-o clipă şi Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor săi.“- (Psalmul 81:13-14).

Era imposibil ca cinci pâini și doi pești să fie înmulțiți, dar băiatul nu a întrebat, ci a ascultat și i-a dat.

Părea un absurd ceea ce Ilie i-a cerut văduvei din Sarepta, dar ea nu a întrebat, ci a ascultat și a dat.

Drag cititor, nu pune întrebări în privința probelor la care Domnul te va supune. Cere curaj de la Dumnezeu ca să asculți fără să pui întrebări despre ordinele Lui. Cu siguranță că planul pe care El l-a schițat pentru tine pentru o viață de calitate va fi realizat prin împlinirea promisiunilor Sale în toate sensurile. Este de ajuns să crezi și să asculți fără să pui întrebări.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *