Nu te omorî!

Este de speriat numărul sinuciderilor în toate părțile din lume. Și deși autoritățile guvernamentale și medicale încearcă să rezolve această problemă, ea crește și se răspândește, chiar și în mijlocul creștin.

Motivul celor care acoperă această gândire sau a celor care au lăsat scrise motivele lor înainte să își i-a viața, au o legătură cu decepțiile din viața amoroasă, pierderea averilor sau a celor dragi, dependență chimică, lipsa locului de muncă, abuzuri sexuale, dar cu cele mai mari numere este depresia.

Există o mulțime de persoane deprimate, singure și triste în interiorul caselor lor ce țipă după ajutor. Persoane ce plâng în fiecare zi, pentru că nu mai văd o ieșire din durerea ce le consumă sufletul.

Depresia fură voința de a trăi și face viața să devină fără nici un sens. Acest lucru se întâmplă de așa formă încât familia, profesia, banii sau prietenii își pierd semnificația.

Pentru depresiv nu contează dacă cerul este albastru, dacă pomii sunt înfloriți sau dacă fii au nevoie de atenția lui. Lipsa de voință, de forță și de bucurie, nu îi permit să observe frumusețea vieții, necesitatea persoanelor din jur sau oportunitățile de a reîncepe și de a fi fericit din nou.

Și, în momentul cel mai grav al depresiei, vin ideile de sinucidere. Gândindu-se să pună un sfârșit durerii din suflet, omul ignoră că, dacă va comite acest act, va intra pentru totdeauna într-o suferință mult mai mare: infernul.

Spun acest lucru pentru că Dumnezeu este Dătătorul de Viață, și doar El o poate lua. Cine pune sfârșit existenței sale fizice de o formă conștientă preia un drept care aparține doar Creatorului. Este din acest motiv că în Decalog este scris: “Să nu omori”. Această Poruncă este valabilă atât pentru toți ucigașii, cât și pentru cei se omoară.

Dar, nu sunt aici pentru a spune doar că sinuciderea este un păcat, ci pentru a arăta că există vindecare pentru durerea dvs, fie ea care o fi. Până la urmă, Iisus spune: “TOTUL este posibil celui ce crede” (Marcu 9.23). Cuvântul “TOTUL” include restaurarea completă a sufletului dvs, al corpului dvs și al vieții dvs în toate sensurile. Atunci, cel care cu adevărat crede în promisiunile lui Dumnezeu, nu va renunța NICIODATĂ la viață.

Istoria lui Iov este un exemplu al aceste perseverențe în promisiunile Divine, deoarece chiar și după ce a pierdut toți copiii lui, bunurile, sănătatea și prestigiul în societatea din aceea epocă, nu a acceptat sugestia soției lui de a-L blestema pe Dumnezeu și de a renunța la viață. În alte cuvinte, ea voia să spună că era inutil ca Iov să își mențină credința în Dumnezeu și că viața lui nu mai avea nici un rost. El nu a ascultat acest sfat rău, dar mulți l-au auzit și au renunțat să mai trăiască.

Chiar trăind cel mai înalt nivel al suferinței, Iov a numit-o pe soția lui de nebună pentru tot ce spusese, pentru că se încredea că ajutorul Divin va ajunge la el.

Atunci, dvs care sunteți bombardați de gânduri pentru a sfârși cu propria viață, eu știu că, în interiorul dvs, nu doriți acest lucru! Dvs doriți soluția pentru probleme și un sfârșit pentru durerea dvs, nu este așa? Și credința poate să vă aducă acum această soluție, trebuie doar să-L chemați pe DOMNUL cu toate forțele dvs.

Priviți probleme dvs cu “lentilele” încrederii în Cel care ne invită să ne oferim viața Lui, și să nu o distrugem. Acționând așa, dvs dovediți că credeți în Dumnezeu, și că credința dvs este mai mare ca orice suferință care bate la ușa dvs.

Ca acest text să fie ca o plută, ca să vă scoată din această mare a suferinței. Puteți să schimbați situația, să treceți peste acest moment rău, să fiți fericit și să realizați visele dvs. Nu vă omorâți! Trăiți și trăiți pentru a mărturisi măreția Dumnezeului care:

El ridică din praf pe cel sărac şi din grămada de cenuşă îl înalţă pe cel nevoiaş, ca să-i aşeze la un loc cu nobilii şi ca să le dea drept moştenire un tron acoperit cu slavă, căci ai Domnului sunt stâlpii pământului şi pe ei a aşezat El lumea.” 1 Samuel 2.8

A colaborat: Nubia Siqueira

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *