Nu uita lopata!

”Între uneltele tale să ai o lopată cu care să sapi şi să-ţi acoperi murdăriile ieşite din tine, când vei ieşi afară. Căci Domnul, Dumnezeul tău, merge în mijlocul taberei tale, ca să te ocrotească şi să-ţi dea în mână pe vrăjmaşii tăi dinaintea ta; tabăra ta va trebui deci să fie sfântă, pentru ca Domnul să nu vadă la tine nimic necurat şi să nu Se abată de la tine.” Deuteronom 23.13-14

Cineva probabil s-a gândit: ”atâția dușmani, probleme din toate părțile, și Dumnezeu, Atotputernicul, preocupat cu curățenia, igiena și cu lucruri urâte în mijlocul nostru!”

Întrebarea importantă: oare Dumnezeu s-a schimbat, nu se mai preocupă cu lucrurile minime?

”…și să nu Se abată de la tine…”
Acest lucru era o chestiune de sănătate, igienă, disciplină, în fine, atât de important încât, dacă nu l-ar observa, Dumnezeu s-ar îndepărta de ei.

”…între uneltele tale să ai o lopată…”
Astăzi vedem persoane ce fac lucrarea lui Dumnezeu, cu toate armele pe care le primesc. Scot afară demoni, vindecă bolnavi și evanghelizează, totuși, consideră că nu au nevoie de ”lopată”.

În mijlocul armelor de război, era lopata. Era Dumnezeu spunând: luptați, învingeți, dar nu uitați de curățenie, de parfum, de gelozie, de detalii, de organizare, de disciplină etc.

”…Dumnezeul tău merge în mijlocul taberei tale…”
Casa noastră, locul nostru de muncă, biserica noastră, în fine, unde am fi, Dumnezeu umblă cu noi. Nu poate exista mizerie, spirituală sau fizică, dezordine și lipsă de disciplină.

”…să nu vadă la tine nimic necurat…”
Dumnezeu anunță mereu înainte, ascultă cine are judecată, cine are minte în cap. Dacă există ceva urât, ce depinde de dispoziția noastră pentru a-l rezolva, nu contează locul unde este, Dumnezeu vede ca și cum ar fi în interiorul nostru. Și cine are. știe că are.

Este nu anunț, ÎNDEPĂRTEAZĂ!!!

A colaborat Episcopul Goncalvez

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *