Nu vă cunosc

conhecoNu știu în ce măsură mulți care spun că sunt creștini, sunt într-adevăr ucenicii DOMNULUI.

Dar știu un lucru: calitatea seminței este dovedită de rodul ei, așa cum calitatea ofrandei rezultă din calitatea vieții creștine. Sămânță bună, roade bune. Sămânță stricată, roade stricate. Cei care oferă,  sunt evaluați după calitatea ofertelor lor. Nu există nici cea mai mică îndoială.

Ofranda elimină factorul merit. Nimeni nu trebuie să merite ca să fie binecuvântat. Fiecare este binecuvântat după felul dăruirii în Altar. După felul cum se dăruiește, se primește. Există libertate de a oferi în felul care vrei, totuși, vei primi în aceeași măsură cu care ai dat (Luca 6:38). Nimeni nu poate fugi de acest lucru.

În pilda celor zece fecioare, aparent, toate erau pregătite să aștepte mirele: toate erau fecioare (fără păcat) și întruneau aceleași condiții spirituale. Dar, când s-a auzit avertizarea venirii mirelui, ofranda fiecăreia a vorbit mai tare. O jumătate a intrat, în timp ce cealaltă jumătate a rămas în urmă. Și când au strigat cele nechibzuite, DOMNUL a răspuns: Nu vă cunosc.

Domnul Iisus a spus: um pom se cunoaște după roade. De sus, pomii par la fel. Dar, luând din fructele lor, imediat se constată diferența. Același lucru este și în cazul creștinilor. Aparent, toți sunt “convertiți” și toți sunt “mântuiți”. Dar  când le sunt analizate atitudinile, ofrandele sau comportamentul social, se vede credința reală a fiecăruia, pentru că ofranda este mărturia celui care oferă. Fie pentru apărarea lui sau pentru acuzarea sa. Nu se poate scăpa de aceasta.

Ofranda fiecăruia arată caracterul celui care oferă; arată interiorul lui prefăcut sau sincer; dovedește credința lui, dragostea, respectul și mai presus de toate teama față de Singurul Dumnezeu Atotputernic. Pomul se cunoaște după roade. Prin conduita creștinului se cunoaște ce fel de creștin este el.

”Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar orice pom stricat face roade stricate. Un pom bun nu poate face roade stricate şi un pom stricat nu poate face roade bune. Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc. Aşadar, după roadele lor îi veţi recunoaşte.”

-Matei 7:17-20

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *