O evreică se convertește…

Bună ziua, domnule episcop!

Aș vrea să împărtășesc cu dumneavoastră ceva ce s-a întâmplat săptămâna trecută.

bm14_cdaAș vrea să spun că slujba de duminică dimineață, pe care am ținut-o, adresată americanilor, începe să dea roade pentru că, puțin câte puțin, au venit la slujbe oameni din India, Haiti, americani și evrei. Da, domnule episcop, o familie de evrei a început să vină la Centrul de Ajutor Spiritual acum câteva săptămâni și, timp de trei duminici consecutive, femeile din această familie, compusă din americani evrei, au venit fără să lipsească măcar o dată.

Duminică, pe 3 august, au venit doar două fiice de-ale ei. După slujbă, am întrebat-o pe una dintre fiice, de mama ei. Tânăra a spus că mama ei era foarte slăbită deoarece, cancerul se agravase, și că era în spital (aici, cancerul a fost foarte frecvent în rândul americanilor; acum câteva zile, ne-am rugat pentru un preot care a avut cancer osos timp de 24 de ani și care avea o biserică în Fort Lauderdale).

În aceeași după-amiază de duminică, m-am dus la spital cu Camila, ca s-o vizitez pe doamna evreică. Am ajuns în camera ei, unde erau multe rude de-ale femeii. Pentru că nu puteau fi mai multe persoane, în același timp, în camera de spital, toată lumea a ieșit, rămânând doar un singur membru al Centrului de Ajutor, care a fost cu noi, Camila și cu mine.

Domnule episcop, cu toată credința, am hotărât acolo vindecarea ei. I-am spus că nu poate să accepte acea situație și că, deja, era o învingătoare, pentru că Îl căuta pe Domnul Iisus. Femeia mi-a mulțumit. I-am cerut să închidă ochii din nou și să-și încredințeze sufletul Domnului Iisus. Ea a repetat: „Îl accept pe Domnul Iisus Hristos ca Mântuitor al sufletului meu”. După rugăciune, i-am mulțumit familiei pentru că a acceptat vizita noastră și ne-am întors la Centrul de Ajutor Spiritual.

Domnule episcop, toate astea s-au întâmplat duminică, pe 3 august, iar a doua zi, pe 4 august, ea n-a rezistat cancerului și a murit. Char dacă era evreică, a renunțat la tot ce-a învățat în viață și, în ciuda faptului că familia era iudaică, s-a convertit la Domnul Iisus Hristos. Iar astăzi, eu cred că femeia este în brațele Domnului Iisus.

După cum puteți vedea în fotografie, este doamna așezată pe ultimul rând, printre copii, la ultima slujbă la care a participat. Interesant e că, în momentul fotografiei, apare ținând pâinea Sfintei Împărtășanii și încredințându-se Domnului Iisus!

Cu stimă,

Preotul Wilon Cardoso

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *