Ofranda: Materia primă a Locuinței Cerești

porta-706x432“Să nu vi se tulbure inima! Credeţi în Dumnezeu şi credeţi în Mine! În casa Tatălui Meu sunt multe locuinţe. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Iar dacă Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”

– Ioan 14:1-3

Am primit direcția de la Duhul Sfânt în privința ofrandei. Învățăm că ea pledează în favoarea sau împotriva noastră în fața lui Dumnezeu. Învățăm de asemenea că ofranda este mai mult decât o valoare economică, pentru că ea reprezintă dăruirea noastră totală în Altar, ce facem și ce suntem. Învățăm că ofranda vorbește. Iisus este ofranda lui Dumnezeu pentru noi toți.

Gândindu-mă la ceea ce a spus Iisus în pasajul citat mai sus, înțeleg că Domnul nostru pregătește locuințe pentru fiecare dintre noi în Noul Ierusalim. Totuși,  ce material a folosit ca să construiască această locuință în Glorie? Pietre, cărămizi, nisip? Nu. Materialul pe care îl folosește ca să construaiscă locuința cerească a poporului Său este furnizat de ofrandele noastre prezentate în Altar pentru El.

Din ziua în care ți-ai dăruit viața Domnului Iisus în Altar, a început construirea locuinței tale în Glorie. El construiește, dar tu și eu furnizăm materialul (OFRANDA) cu un caracter creștin și cu un comportament exemplar, emanând parfumul Domnului Iisus în casă, la serviciu, la școală, făcând ca Împărăția lui Dumnezeu să ajungă în fiecare loc unde punem piciorul.

Finisajul acestei case noi este făcută prin câștigarea  sufletelor. Fiecare suflet este o strălucire în plus pe pietrele prețioase care vor acoperi structura vilei pregătite de Domnul nostru Iisus.

Mulți oameni sunt  preocupați să aibă un acoperiș ca să locuiască, să aibă casă proprie și nu este greșit acest lucru, dar care este materialul (ofranda) pe care îl  furnizezi Domnului Iisus ca El să-ți construiască vila cerească? Acest material (ofranda) este util sau inutil?

Apoi voi zice sufletului meu: “Suflete, ai multe bunuri, adunate pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi bucură-te!’» Dar Dumnezeu i-a zis: «Nesăbuitule! Chiar în noaptea aceasta ţi se cere sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit, ale cui vor fi?!» Aşa este cel care adună pentru sine, dar care nu este bogat faţă de Dumnezeu!“

-Luca 12:19-21

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *