Onoare pentru ce și pentru cine?

Una din frazele ce motivează cel mai mult pe slujitori în Lucrare este să asculte: ”Dumnezeu te va cinsti!”

Și cu această dorință de a vedea această onoare să se concretizeze, nu sunt puțini cei ce devin cutezători în evanghelie și în predici, deoarece, în interiorul lor, doresc ca toți să vadă succesul lor.

Până la urmă, este un masaj la egoism să se știe că numele este ținta comentariilor ca: ”Ai văzut cum Dumnezeu este cu cutare?”, ”Tu ai auzit de mulțimea ce a fost la biserica lu’ cutare?”, sau: ”Tu ai auzit că, în rugăciune, cutare a ridicat un paralitic?” și așa mai departe…

Inevitabil, comentarii de genul mereu vor apărea, totuși, marea problemă este ca slujitorul să se satisfacă cu ele și să se lase flatat, ca și cum totul ar veni de la el, și nu prin Cuvântul și prin Numele Domnului Iisus.

Există și cei ce doresc cinste din partea lui Dumnezeu, chiar ca un mod de a arăta pentru ceilalți că au o chemare. Că de asemenea au primit Ungerea de Sus pentru a predica. Nu este această gândire o demonstrație clară de vanitate personală?

Dar, trebuie să înțelegem că, compromisul Duhului Sfânt este să onoreze Cuvântul Său, nu predicatorul ce caută onoare pentru el însuși, prin intermediul predicii Evangheliei.

Clar că, Dumnezeu fiind Bun și Drept, El știe perfect cum să cinstească pe slujitorii ce sunt fideli, dar acest lucru vine în mod natural, nu pentru că slujitorul caută această recunoștință, deoarece recompensa lui sunt sufletele pe care el le câștigă pentru Domnul Său.

Deoarece, cum poate un slujitor al lui Dumnezeu să își dorească mai mult onoarea pentru ministerul său decât onoarea pentru Numele Domnului său? Unii sunt mult mai preocupați în a apăra cauza proprie decât Evanghelia Domnului nostru Iisus, ce este puterea lui Dumnezeu pentru Mântuirea tuturor celor ce cred în El.

Inima umană este coruptă, și Satana știe de acest lucru. Atunci, subtil, instigă lucrarea ce promovează numele sau meritul personal.

Din acest motiv, o evanghelizare ce atrage mulțimi este importantă, din motivul că promovează cunoașterea Evangheliei. Dar, este în ucenicie că se generează cei mântuiți și viitorii Lucrători în Împărăția lui Dumnezeu.

Doar că să faci ucenici durează un timp, necesită de muncă și nu dă vizibilitate. Poate din acest motiv, nu există un efort atât de mare din partea unora, în a împlini porunca Domnului Iisus ce spune:

”Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului, şi al Sfântului Duh.” Matei 28.19

A colaborat: Episcopul Domingos Siquiera

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *