Perfect în Credință!

”Când a fost Avram în vârstă de nouăzeci şi nouă de ani, Domnul i S-a arătat şi i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul Cel atotputernic. Umblă înaintea Mea şi fii fără prihană.” Geneza 17.1

Cum să fim perfecți, când nimeni nu este perfect?

Gândindu-mă la răspunsul acestei întrebări și meditând despre Avraam, am înțeles că doar este posibil să fim perfecți când credința ascultătoare este separată de orice sentiment.

Ca orice om, Avraam avea slăbiciuni, sentimente, umanitate, și, din acest motiv, de fiecare dată când a amestecat credința ascultătoare cu sentimentele, a avut probleme.

Avraam a amestecat sentimentul familial cu credința ascultătoare, când a ieșit din Haran și a permis ca Lot să îl urmeze. Dumnezeu l-a trimis să iasă din țara sa, din casa tatălui său și dintre rudeniile sale, dar, cu siguranță, lăsându-l pe Lot să meargă împreună cu el, a întârziat planul lui Dumnezeu în viața sa, deoarece Dumnezeu a trebuit sa aștepte ca ei să se separe ca să îi apară și sa îi arate țara Canaanului.

După, din cauza foametei, Avraam a fost în Egipt din decizie proprie. Dumnezeu i-a spus ca el să parcurgă pământul, dar nu să coboare în Egipt. Ajungând acolo, de frică să nu moară, el a spus că Sara era sora lui, și a fost dusa la curtea Faraonului, de aceea, Avraam a trăit luni amare și lungi departe de soție. Și, dacă nu era acțiunea lui Dumnezeu, în a nu permite ca un bărbat să se folosească de ea, Avraam ar fi simțit durerea de a o vedea în brațele altuia! (Geneza 20)

Ca un ultim lucru, după 10 ani în Canaan, sentimentul de a fi pe placul soției, l-a făcut să asculte de vocea Sarei și să doarmă cu slujitoarea Agar, dând naștere așa unei națiuni ce mereu a avut conflicte cu Israel.

După aceste întâmplări, Dumnezeu i-a apărut și i-a zis: ”Umblă în prezența Mea și fii perfect…”

Nu se poate umbla în prezența lui Dumnezeu folosind credința și inima.
Nu există posibilitatea de a fi perfect fără credința ascultătoare.

Dumnezeu a fost clar: ”Sunt Dumnezeul AtotPuternic…”
În alte cuvinte: Nu te încrede în nimeni, nu căuta să fii pe placul nimănui, nu da auz nimănui, nu de îndoi, să nu îți fie frică, nu folosi sentimentul! Fii perfect ascultând doar de vocea Mea.

Acum a rămas mai clar de ce, în momentul în care l-a dus pe Isaac la Altar, tăcerea l-a însoțit. Nu s-a consultat cu nimeni, nu au existat opinii, nu au existat frici, nu au existat îndoieli…

El a fost perfect mergând trei zile cu sacrificiul, fără să amestece sentimentul cu credința ascultătoare.

A colaborat: Episcopul Ricardo Souza

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *