Pomul Morții

Cât timp ascultau de Dumnezeu, Adam și Eva trăiau într-o armonie și o pace perfectă în Gradina Edenului. Moartea nu exista, animalele nu depindeau de carne pentru a supraviețui deoarece alimentul lor și al oamenilor venea doar din roadele pământului. Pentru a menține această condiție, era necesar doar ca ei să se mențină ascultători.

”Și DOMNUL Dumnezeu i-a poruncit omului, spunând: Din orice pom din grădină poți mânca în voie, Dar din pomul cunoașterii binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit.” Geneza 2.16,17

Aceea moarte sigură nu avea să fie imediată. Ea venea încet, cu suferință și durere. Și, cu adevărat, rebeliunea față de Cuvântul lui Dumnezeu i-a costat viața. Nu doar a adus moarte fizică pe lume, ci moartea purității și comuniunii lor cu Dumnezeu.

Până atunci, totul era pur în ochii lor, dar faptul că au mâncat din fructul cunoașterii al binelui și al răului a orbit ochii buni și a făcut să se nască în ei ochii răi. Și tot ceea ce era pur în ochii lor a devenit impur.

Și li s-au deschis ochii la amândoi și au știut că erau goi; și au cusut frunze de smochin laolaltă și și-au făcut șorțuri.” Geneza 3.7

Ochii răi au generat cel mai mare și mai rău blestem ce există: ÎNDOIALA. Fără să se știe despre existența binelui și a răului, ghidându-se doar prin ascultarea față de Cuvântul lui Dumnezeu, nu exista niciun fel de îndoială și, în consecință, nu exista frică, preocupări, anxietăți sau slăbiciuni. Pomul cunoașterii binelui și a răului era, într-adevăr, un ”pom al îndoielii”. Acesta era gustul fructului său.

Îndoiala doar apare, deoarece există, cel puțin două alegeri. Și fără să își bazeze deciziile pe ascultarea de Dumnezeu, ființa umană nu știe niciodată ce să facă. Mă căsătoresc sau nu? Va fi bine sau nu va fi bine? Spun adevărul sau mint? Sunt pe plac sau nu sunt pe plac? Este din voia lui Dumnezeu sau nu? Trebuie să fac asta sau nu? Oare voi reuși? Oare trebuie să merg pe acest drum? Oare aceasta este cea mai bună alegere? Oare nu mă voi căi? Oare?…

Îndoielile dau naștere fricii, ce generează preocupări, care la rândul lor generează anxietate, ce dă naștere instabilității, slăbiciunii, depresiei, etc. În inocența copilului nu există elementul numit îndoială. În acest lucru stă puritatea și frumusețea lui. Ochii lui puri fac totul să fie pur. Era condiția lui Adam și Eva înainte să fie neascultători. Cum ar fi lumea dacă nu am avea ochi răi pentru a opta pentru voia noastră? Sau cum ar fi lumea dacă am avea doar ochi buni pentru a face doar voia lui Dumnezeu?

Gradina Edenului nu era pe alt pământ. Ea exista pe această planetă unde trăim și noi. Este posibil să ne întoarcem la origini chiar aici. Dar cum să transformăm ochii răi în buni și să aducem înapoi puritatea originală? Există doar un medicament: moartea și îngroparea vechii creaturi și noua naștere efectuată de Duhul Sfânt prin intermediul credinței practicate în Domnul Iisus.

Chimica acestei transformări doar este posibilă dacă viața este dăruită în totalitate pe Altar. Visele tale, trecutul, viitorul, tot ce îți este mai prețios, viața ta, voința ta, sentimentele tale… absolut TOT trebuie să rămână permanent pe Altar.

Doar Duhul Altarului are puterea de a da NAȘTERE unei NOI VIEȚI, o NOUĂ CREATURĂ complet diferită de creatura anterioară. Doar El este capabil să ne convingă de erori și de a efectua în noi o adevărată căință și moartea vechii naturi, pentru a putea să se nască din nou. O nouă minte, un nou mod de gândire, de a acționa și de a reacționa. O viață bazată complet pe Cuvântul Dumnezeului Viu.

Ochii buni ne conduc să ascultăm de Cuvântul lui Dumnezeu și înapoi la un loc unde nu exista spațiu pentru îndoială. O viață în care nu există frica pierderii. O viață în care există probleme, da, dar ele nu aduc preocupări, anxietate, depresie și dezamăgire. Deoarece puritatea generează siguranță și încredere. Ne putem baza pe protecția lui Dumnezeu care luptă războaiele noastre. Cu viața în totalitate pe Altar, ne întoarcem să locuim în Grădina pe care El a pregătit-o pentru noi.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *