Prin forța Duhului Sfânt

În noaptea în care avea să fie dat pe mâinile inamicilor Săi  și să fie crucificat, Era pe Muntele Măslinilor, când a fost abordat de niște soldați romani și niște farisei, și Iuda. După faimosul sărut al trădării, soldații L-au prins.

“Atunci Simon Petru, care avea o sabie, a scos-o şi l-a lovit pe sclavul marelui preot, tăindu-i urechea dreaptă. Numele acelui sclav era Malchus.”

Ioan 18.10

Tot ceea ce Petru a putut să facă în acel moment, a fost să rănească cu sabia sa un soldat și, desigur, să fie reprobat încă odată de Iisus care a spus:

“Însă Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la loc, căci toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri! Sau crezi că n-aş putea să-L rog pe Tatăl Meu, Care Mi-ar pune chiar acum la dispoziţie mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?”

Matei 26.52-53

Aici vedem rezultatul acționării prin impulsul inimii, prin emoție. Petru, cu forța brațului, în afară de faptul că împiedica planul lui Dumnezeu, nu a reușit să facă nimic, în afară faptul că a rănit slujitorul preotului. Consider că Malchus a rămas minunat cu ceea ce s-a întâmplat, la câteva secunde după ce a avut urechea tăiată și însângerată, Iisus a făcut minunea. Totuși, ce altceva a mai reușit să facă nervozitatea lui Petru în viața celor prezenți?

NIMIC!

Așa este viața celor ce trăiesc în interiorul bisericilor, goli de prezența Duhului Sfânt. Rezultatul obținut de ei este mereu mic, aproape că nici nu se observă. Luptă cu sabia lor, folosesc “credința emoțională”, mereu zic că sunt revoltați , cu toate acestea, este o revoltă pasageră și pasivă.  Nu schimbă nimic, nici în viața lor, nici în viața celorlalți “Malchus” dimprejurul lor.

Toată această situație s-a schimbat când Ziua Cincizecimii  s-a îndeplinit, Duhul Sfânt a coborât peste ucenici cu limbi de foc, și observați ce s-a întâmplat cu Petru, același Petru care a tăiat urechea lui Malchus.

După ce a primit Duhul Sfânt, el se ridică în picioare și dă un cuvânt, simplu, totuși uns, pentru că el era plin de Duhul Sfânt (Faptele Apostolilor).

“Să ştie bine deci toată casa lui Israel, că Dumnezeu L-a făcut Domn şi Cristos pe acest Isus pe Care L-aţi răstignit voi! Când au auzit aceste lucruri, ei au rămas străpunşi în inimă şi i-au întrebat pe Petru şi pe ceilalţi apostoli:  Fraţilor, ce să facem?”

Faptele Apostolilor 2.36-37

Ați observat diferența? Nu a existat ceartă, discuții, palme, agresiuni., nu au existat emoții, doar credința inteligentă. Este important să observăm că Petru, gol de Duhul Sfânt a rănit doar un Malchus, dar Petru plin de Duhul Sfânt a rănit 3000 de persoane. Pentru că, atinși, au răspuns după ce au auzit mesajul: ”Fraților, ce să facem?”

“Cei ce au primit cuvântul lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor au fost adăugate cam trei mii de suflete.”

Faptele Apostolilor 2.41

Cu un simplu mesaj, Petru plin de Duhul Sfânt, Petru a condus la căință și la o nouă viață 3000 de persoane odată.

Acum, opriți-vă și gândiți-vă: ce va face Dumnezeu prin viața dvs, între membrii familiei, prieteni, vecini, colegi de la muncă, când veți fi plin de Duhul Sfânt?

Drag cititor, doar depinde de dvs!

Dacă sunteți gol în interior, rezolvați această problemă și fiți plin de Duhul Sfânt. Căutați-L cu post, rugăciuni și implorări, golindu-vă de plăcerile cărnii, de ură, de sentimentele necurate și tot ceea ce-L împiedică pe Dumnezeul Atot-Puternic să fie Singurul Domn al vieții dvs!

Un lucru trebuie să rămână clar: cu forța brațului, rezultatul este mereu inferior. Prin forța Duhul Sfânt, nu există limite!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Episcopul Marcelo Pires

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *