Răsplata nedreptății

“Din răsplata pentru nelegiuirea lui, omul acesta şi-a cumpărat un ogor şi, căzând cu capul în jos, a plesnit în două pe la mijloc şi i s-au vărsat toate intestinele în acel loc.”

 Faptele Apostolilor 1.18

Episodul lui Iuda Iscariote este trist și tragic. El făcea parte din cei doisprezece ucenici, a umblat cu Domnul Iisus, a văzut minunile Lui, a ascultat învățăturile Lui, dar aceste lucruri nu i-au fost suficiente, inima lui a rămas tot departe de Mântuitor. Asta arată că faptul de a frecventa sau de a ocupa o poziție în biserică, auzirea Cuvântului lui Dumnezeu și chiar îndeplinind anumite rituale, nu înseamnă că o persoană are intenții bune și că viața ei cu adevărat este dăruită Domnului Iisus.

În interiorul lui Iuda exista o dorință de câștig care l-a făcut să comită fapte rușinoase și păcătoase, îndepărtându-l așa de corpul lui Iisus.

Cu banii pe care i-a primit pentru că L-a vândut inamicilor pe Învățător , a cumpărat un câmp, locul unde s-a sinucis și care a devenit un cimitir. O cucerire necinstită, prin vinderea Domnului.

Acei bani obținuți prin nedreptate l-au dus la pierzanie și în acel verset vedem sfârșitul tragic al lui. Conform istoricilor, coarda care a folosit-o pentru a se spânzura s-ar fi rupt sau creanga de copac s-ar fi rupt, și corpul lui s-a părbușit peste un pisc rămânând organele lui expuse. Asta înseamnă că Dumnezeu cunoaște ceea ce noi avem în partea cea mai interioară a ființei noastre și într-o zi totul va ieși la lumină.

Toate ființele umane au dorințe, problema este în ceea ce ele sunt dispuse în a face pentru a le îndeplini.

Când în inimă există răutate, intenții rele, falsitate sau egoism, cu siguranță Dumnezeu nu va face parte din cuceririle acelei persoane.

Dumnezeu este dreptate și tot ceea ce are vreo legătură cu nedreptatea, cu păcatul provin de la diavol.

Atunci, dacă persoana este dispusă să mintă, să înșele, să dea mită, să trădeze sau să calce pe cineva pentru a obține ceea ce dorește, sfârșitul ei nu va putea fi diferit față de cel al lui Iuda, va fi moartă înaintea lui Dumnezeu în delictele și păcatele ei.

Orice lucru care este cucerit de o formă incorectă va fi ca o recompensă a nedreptății, va fi ceva de care persoana nu se va putea bucura, pentru că a venit prin păcat și pătează conștiința.

Vedem foarte clar rezultatele păcatului când nu este respins sau nu se luptă împotriva lui, ci fiind alimentat are libertatea de a produce roadele lui rele.

“…Ca să ia locul în slujirea şi apostolia aceasta, de la care s-a abătut Iuda ca să se ducă la locul lui!“

Faptele Apostolilor 1.25

Observați că este propria persoană care decide să se devieze de la calea Adevărului. Satana a găsit în Iuda o afinitate în legătură cu răul, intențiile lui nu erau pure și aevărate și de aceea nu a existat loc pentru căință.

Drag cititor, de asemenea este decizia dvs să acționați de o formă corectă și de acord cu Cuvântul. Dacă ați fost impur în legătură cu acțiunile, gândurile sau sentimentele, decideți astăzi să urmați Dreptatea, debarasându-vă de recompensa nedreptății ca, atunci, să primiți Recompensa Mântuirii.

“Vegheaţi asupra voastră ca să nu pierdeţi lucrurile pentru care am  lucrat, ci să primiţi răsplată deplină.”

 2 Ioan 1.8

Episcopul Joaquim Fernandes

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *