REBECA A POPORULUI

De ce vedem în jur, atâția credincioși slabi, preoți și lideri evanghelici cu  atâta mânie față de noi?

De ce vedem în jur atâția credincioși slabi, preoți și lideri evanghelici cu atâta mânie față de noi?

’Dacă tatăl meu mă va pipăi, mă va considera un înșelător și voi atrage asupra mea blestemul în locul binecuvântării. Asupra mea să cadă blestemul tău, fiule, a spus mama sa. Ascultă-mă deci! Du-te și adu-mi iezii! ’’Geneza 27:12-13

Chiar dacă decizia finală de a-și înșela tatăl a fost a lui Iacov, observăm aici marea influență pe care mama lui și-a exercitat-o asupra sa în acel moment.

Rebeca nu doar că a permis, dar a dat ordin ca Iacov să-și înșele tatăl și mai rău, și-a asumat responsabilitatea acelei fapte.

Ea l-a trimis pe Iacov să-i aducă iezi din turmă, în timp ce Isaac îl trimesese pe Esau să vâneze.

Isaac l-a trimis pe Esau să facă o tocană, în timp ce Rebeca o făcea pentru Iacov.

Ea de asemenea l-a trimis pe Iacov să se prefacă că era altă persoană. Dar la ce ajută să fie făcut asta cu Dumnezeu, dacă El cercetează inimile noastre?

Rebeca l-a învățat pe Iacov să ‘’cucerească’’ la modul mai ușor, fără sacrificiul adevărat și care au fost consecințele?

Iacov și-a petrecut mulți ani cucerind binecuvântări, dar în acelaș timp fiind nefericit și înșelat. În timp ce mama lui, care dorea atât de mult să-l vadă ‘’binecuvântat’’, și-a petrecut tot restul vieții departe de fiul său iubit.

Chiar ea fost cea care a spus: ‘’Asupra mea să cadă blestemul tău.’’

Eu nu vreau niciodată să fiu ‘Rebeca’ pentru popor, învățându-l să dea ofrandă în loc să sacrifice.

Eu nu vreau niciodată ca acest blestem să cadă asupra mea.
‘Las’ acest blestem pentru religioșii care învață persoanele că sacrificiul nu este necesar, dar aceștia, în curând vor vedea ‘’Iacovii’’lor plecând ca niciodată să-i mai vadă, pentru că vor căuta o Vale Iabok pentru a face sacrificiile lor adevărate și ca să devină Israel.

A colaborat:
Episcopul Celso Junior

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *