Respingător al Răului

repelentecontraomal“… îmi ungi capul cu untdelemn…”

Psalmul 23:5

Mai întâi trebuie să ne reamintim că David era păstor înainte să fie rege și știa totul despre oi.

În trecut, păstorul trebuia să aibă foarte mare grijă cu oile, pentru că în deșertul arid și uscat insectele și muștele chinuiau oile tot timpul. Uneori, ele căutau în mucoasa nărilor oilor umiditate și acolo își depozitau ouăle care deveneau larve. Atunci, săracele oi erau chinuite, alergau dintr-un loc în altul și dădeau din cap, încercând să scape de disconfortul provocat de muște.

Se spune că atunci când se întâmpla acest lucru, ele erau foarte slabe și chiar depresive, unele chiar se omorau  lovindu-și capetele de pietre sau copaci cu scopul de a scăpa de larve. Pentru a ajuta oile, păstorii le ungeau pe cap, pentru că uleiul era folosit ca un element respingător ca să îndepărteze insectele.

Diavolul vrea să-și depoziteze larvele în mintea noastră, vrea să ne chinuie ca să ne aducă la disperare. În ziua de azi, vedem oameni chinuiți de diavol, care le învăluie mintea cu gânduri și îndoieli care îi fac să fie descurajați, slabi, abătuți și să le fie teamă. Unii chiar se omoară, pentru că le lipsește ungerea Duhului Sfânt în viețile lor.

Știm că acest ulei nu este doar uleiul fizic, ci și botezul cu Duhul Sfânt, nașterea din nou. Când primim Duhul Sfânt, avem elementul respingător care ne protejează. Răul poate să dorească să vină, dar nu rămâne pentru că avem Uleiul care îl îndepărtează.

“… ci pe cel născut din Dumnezeu Acesta îl apără, iar cel rău nu se atinge de el.”

-1 Ioan 5:8

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *