Revelații goale

bible-706x432La ce folosesc cunoștințele biblice fără a avea intenția de a le practica?

La ce folos atâta însetare după cunoștințele biblice, dacă este neglijată practicarea lor?

Oare astfel de cunoștințe teoretice fără a fi practicate au valoare?

Pot să placă Domnului?

Cine gândește că bogăția de informații biblice și teologice este suficientă pentru a mântui se înșeală foarte mult.

Este o poveste despre un celebru predicator care a fost invitat să facă un discurs într-o biserică mare. În acea seară, biserica era arhiplină. Cu fiecare pas pe care îl făcea prin mulțime, pieptul lui se umfla și mai mult de mândrie. La finalul predicii sale frumoase și elocvente, el a făcut un apel celor pierduți care voiau să-și încredințeze viața Domnului Iisus. Spre surpriza și dezamăgirea lui, nimeni nu a fost atins de mesajul elocvent, nimeni nu s-a dus în față. Ieșind din biserică cu capul plecat și umilit, a fost abordat de un om bătrân credincios care i-a spus: Dragul meu pastor, dacă ai fi urcat în Altar așa cum ieși, cu siguranță ai fi ieșit de la această slujbă așa cum ai intrat.

De fapt, oricât de mare și convingător ar fi mesajul biblic, chiar așa, dacă nu este însoțit de Duhul Sfânt, nu folosește la nimic. Dovada ungerii și prezenței Duhului este umilința de a asculta de Cuvântul care este predicat. Contrar, toate cunoștințele biblice sunt goale.

Dumnezeu nu-și descoperă voința celor neascultători și răzvrătiți. El se opune celor mândri, dar dă har celor smeriți care primesc cunoașterea voinței Lui ca imediat s-o practice și așa să-L mulțumească.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *