Revolta nu se uita la riscuri

În mijlocul creștinilor, Dumnezeu caută bărbați și femei revoltați ca Iosua și Caleb:

“… Haideţi să mergem şi să o ocupăm, căci sigur vom putea s-o cucerim! […] Dacă Domnul Îşi găseşte plăcerea în noi, ne va duce în această ţară şi ne-o va da nouă; este o ţară în care curge lapte şi miere. Dar nu vă răzvrătiţi împotriva Domnului şi nu vă temeţi de poporul din ţară, căci îi vom înghiţi de vii. Ei nu mai au nici o protecţie, iar Domnul este cu noi; nu vă temeţi de ei.”
Numeri 13.30 și 14.8-9

Dumnezeu caută revoltații precum levitul care a avut soția violată de oamenii din Gibea, și a luat o atitudine, precum:

“Niciodată nu s-a întâmplat şi nu s-a văzut aşa ceva, de când au venit israeliţii din ţara Egiptului şi până astăzi!… ” Judecători 19.30

Revolta este combustibilul credinței și al curajului. Un revoltat pierde noțiunea pericolului, a fricii și înfruntă cu toată forța, ia o atitudine, totul sau nimic, se lansează în dependența totală a lui Dumnezeu, punând viața sa, totul său și toate dorințele în Mâna lui Dumnezeu.

Dacă dvs aveți Duhul Sfânt, sunteți al lui Dumnezeu, de ce să vă fie frică atunci? De ce să acceptați de o formă pasivă situația din momentul de față? De acceptați ca și Scripturile să continue pe hârtie? De ce să aveți o viață egală sau mai rea decât a vecinilor, rudelor, prietenilor, care chiar se râd de Dumnezeul dvs? Revoltați-vă acum! Chiar acolo unde citiți acest cuvânt, cum a făcut David:

Până când, Doamne? Mă vei uita pentru totdeauna? Până când Îţi vei ascunde faţa de mine? Până când să mă frământ în sufletul meu şi să găsesc zi de zi în inima mea întristare? Până când să mă tot biruie duşmanul meu?”
Psalmul 13.1-2

Știți până când? Până în momentul în care veți ieși din stare de călduț și veți fi fierbinte; să ieșiți din îndoială să intrați în credință, până în momentul în care veți arunca masca religiozității și veți face ceea ce niciodată nu ați făcut pe Altar. Acesta este momentul. Acum este rândul dvs.

A colaborat: Episcopul Sergio Correa

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *