Să asculți înseamnă să crezi

Dumnezeu doar i-a arătat lui Avraam unde trebuia să meargă după ce el a ascultat și a ieșit din Haran. Așa, el a devenit propria binecuvântare și s-a înmulțit. Adică, este ascultarea ce Îl face pe Dumnezeu să acționeze.

În partea din Biblie unde vorbește de înmulțire, Iisus a binecuvântat pâinea și peștii, dar El nu le-a înmulțit. Deși Domnul Iisus avea, și are, puterea pentru a o face, a fost credința ucenicilor în a asculta de porunca Lui ce a făcut ca minunea să se întâmple:

”El a luat cele cinci pâini şi cei doi peşti. Şi-a ridicat ochii spre cer şi a rostit binecuvântarea. Apoi a frânt pâinile şi le-a dat ucenicilor, ca ei să le împartă norodului. Asemenea şi cei doi peşti, i-a împărţit la toţi. Marcu 6.41

Dacă înmulțirea s-ar fi întâmplat în mâna Domnului Iisus, nu era necesar ca El să împartă pâinea, și Biblia nu ar fi spus că El ar fi împărțit cei doi pești… ceea ce El a făcut a fost să binecuvânteze. Iisus nu a spus că va înmulți, ci a spus ucenicilor: ”Dați-le voi să mănânce…” (Marcu 6.37)

Ucenicii au crezut în binecuvântare și au ascultat porunca de a distribui pentru persoane. De această formă, înmulțirea s-a întâmplat în mâinile ucenicilor pe măsura ce distribuiau…

Nu există altă cale, cine vrea să vadă măreția lui Dumnezeu în viața lui, cine vrea să primească promisiunile lui Dumnezeu, trebuie să fie ascultător, trebuie să iasă din Haran-ul său, din lumea sa, din ideile sale, din opiniile sale, din forma sa de a fi, trebuie să contrazică logica, trebuie să își nege eu-ul propriu și să asculte de Vocea lui Dumnezeu!

Să asculți înseamnă să crezi! Cine ascultă devine binecuvântarea, se înmulțește și face diferența.

A colaborat: Episcopul Ricardo Souza

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *