Să fi sau să faci?

Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia – doi, iar altuia – unul, fiecăruia după puterea lui; apoi a plecat. Imediat,cel ce primise cinci talanţi s-a dus şi i-a investit şi a câştigat alţi cinci.Tot aşa, cel ce primise doi a câştigat şi el alţi doi.Dar cel ce primise unul s-a dus şi a săpat o groapă în pământ şi a ascuns acolo banii stăpânului său.După mult timp, stăpânul acelor sclavi a venit şi a început să-şi pună în ordine socotelile cu ei.Cel ce primise cinci talanţi a venit şi a adus încă cinci talanţi, zicând: – Stăpâne, mi-ai încredinţat cinci talanţi; iată, am mai câştigat încă cinci!Stăpânul i-a zis: – Bine, sclav bun şi credincios! Pentru că ai fost credincios peste puţine lucruri, te voi pune responsabil peste multe! Intră în bucuria stăpânului tău! A venit apoi cel ce primise doi talanţi şi a zis: – Stăpâne, mi-ai încredinţat doi talanţi; iată, am mai câştigat doi! Stăpânul i-a zis: – Bine, sclav bun şi credincios! Pentru că ai fost credincios peste puţine lucruri, te voi pune responsabil peste multe! Intră în bucuria stăpânului tău!” Matei 25.15-23

Slujitorii care au înmulțit talanții nu au făcut-o cu intenția de a intra în bucuria stăpânului, ci pur și simplu pentru că voiau să slujească. Ei nu așteptau nimic în schimb, știau că acesta era motivul pentru care erau acolo. Dar datorită intenției sincere din interiorul lor, stăpânul pe care îl slujeau i-a răsplătit, și i-a recompensat mai mult decât își puteau imagina. Și nu pur și simplu pentru că au făcut, ci datorită intenției pe care o aveau în inimile lor.

Sunt mulți care fac ceea ce acei slujitori au făcut pentru Dumnezeu și chiar mai mult, dar nu sunt recompensați pentru că intenția cu care o fac este rea. Înmulțesc talanții vizând recunoașterea și recompensa. Se străduiesc în a face lucrurile lui Dumnezeu doar pentru a obține un determinat titlu sau privilegiu, fără să aibă conștiința că sunt doar simpli slujitori. Aceștia, într-adevăr, încearcă să se pună peste mult, în loc să fie la dispoziția Domnului lor ca să fie puși în locul unde El dorește.

Sunt principiile lui Dumnezeu ce conduc Împărăția Sa, nu principiile oamenilor. Pentru Dumnezeu, a fi depășește a face. Dacă dvs faceți ceva ce nu corespunde cu ceea ce sunteți, sau cu ceea ce aveți în interiorul dvs, atunci faceți în zadar. Pentru că Eu, Domnul, cercetez inima şi încerc adâncul fiinţei, ca să dau fiecăruia după căile lui, după rodul faptelor lui… Ieremia 17.10

Nu slujiți pe Dumnezeu cu intenția de a primi ceva în schimb. Slujiți cu intenția de a sluji, pur și simplu. Și Duhul lui Dumnezeu vă va pune unde El dorește ca să fiți. Nu căutați voința dvs nici locurile unde doriți să fiți, pentru că niciodată nu veți ajunge la ele. Ci căutați prin voința lui Dumnezeu, și Stăpânul dvs vă va pune în locuri unde nici nu v-ați imaginat că veți fi într-o zi.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *