Să fie făcută dreptate!

”Atunci vă veți întoarce și veți discerne între cel drept și cel stricat, între cel ce servește pe Dumnezeu și cel ce nu îl servește.” Maleahi 3.18

Când Cel PreaÎnalt promite să arate din nou diferența, rămâne clar că ceea ce El a făcut în viața slujitorilor din trecut va face și în viața celor din prezent.

Și în plus: El are tot interesul în a face asta, ca lumea să vadă diferența între cei ce Îl slujesc și cei ce nu Îl slujesc.

El a făcut această diferența în viața lui Noe, Iov, Avraam, Isaac, Israel, Moise, Iosua și toți ceilalți ce aveau teamă față de El și umblau în dreptatea Lui.

Și referindu-ne la dreptate, observă că El promite să arate diferența între cel drept și cel pervers. De ce nu între drept și nedrept?

Pentru că cel nedrept este pervers.
Este pervers pentru că nu consideră prețul salvării plătit de Domnul;
Este pervers pentru că respinge ofranda Lui de Mântuire;
Este pervers pentru că nu îl interesează ceea ce El a făcut pentru a-l salva;
Este pervers pentru că se crede stăpân pe sine;
Este pervers pentru că ignoră toate sacrificiile făcute de Iisus pentru el.

Da, trebuie să existe o diferență extraordinară, brutală și evidentă ca să nu lase nici o îndoială între cei care sunt, și cei care nu sunt ai lui Dumnezeu.

Iisus a repetat această promisiune când a spus:

”Cel ce crede în mine, după cum a spus scriptura, din lăuntrul lui vor curge râuri de apă vie.” Ioan 7.38

Nu reușesc să îmi imaginez să cred în Domnul Iisus, de acord cu Sfânta Biblie, și chiar așa să am o calitate a vieții la fel sau mai rea decât a celor ce nu cred. Acest lucru nu ar fi drept din partea Lui Dumnezeu. Sau ar fi?

Deja te-ai gândit la acest lucru?

Tu ai mărturisit că ai credință în Iisus și în același timp viața ta este un infern în casă, la locul de muncă, la școală, pe stradă, în fine, tu nu ai liniște, pace, bucurie…

Bucurie doar când echipa ta câștigă, și chiar așa, este o bucurie momentană.

În rest, doar administrezi probleme, constante dureri de cap, insomnie, nervozitate, depresie, tristețe, gânduri de sinucidere, nebunii, viață familială distrusă, copii rebeli, familie dezbinată și așa mai departe…

Chiar așa, insiști să spui că tu crezi în Iisus…

Ce este greșit: credința ta în Iisus nu este adevărată sau promisiunile lui Dumnezeu nu sunt adevărate?

Acum, din punct de vedere al credinței vii și adevărate, cine crede în Iisus trebuie să aibă o calitate a vieții total diferită de cei ce nu cred. Nu este posibil să se creadă în El de acord cu Cuvântul Său și să nu existe nicio diferență.

Da sau nu?

Din acest motiv, în toate Locașurile Duhului Sfânt, vom fi într-un singur Duh, într-o singură credință, într-o singură inimă înaintea Tronului Celui PreaÎnalt cerând o viață diferită față de viața celorlalți.

Cine crede vine cu mine.
Cine nu crede, răbdare…

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *