Eveniment în Rio și New York

O sâmbătă inedită și cu scene dificil de uitat în Rio de Janeiro și în orașul New York.

Două evenimente care au reunit  mulțimi cum niciodată nu s-au mai văzut  în librării și au bătut recordurile istorice la lansarea cărții ‘’Nimic de Pierdut’’.

Mii de new-yorkezi au înfruntat frigul și zăpada și au format cozi de kilometri, mai mult de 18 blocuri din Manhattan, în căutarea unui exemplar din cartea de memorii a episcopului Edir Macedo. A fost o piatră de hotar pe piața  editorială  mai importantă de pe planetă.

Faimosa librărie McNally Jackson Books, unul dintre punctele intelectuale mai respectabile ale Statelor Unite, niciodată  nu a avut un eveniment de asemenea mărime.

Fostul guvernator al Californiei și star de cinema, Arnold Schwarznegger, și-a lansat autobiografia în aceeași librărie și a vândut doar 200 copii. ‘’Nimic de Pierdut’’ a vândut  72.196 exemplare și în versiunea engleză, a câștigat titlul de ‘’Nothing to Lose’’.

În Rio de Janeiro, succesul s-a repetat într-un shopping din zona de nord a orașului, regiune unde Centrul de Ajutor și-a avut originea. Au fost vândute 178.962 de cărți, depășind Africa de Sud și Angola, stabilind un nou record mondial la ultima lansare din Brazilia.

A fost atâta lume că semnăturile la librărie au început la 10 dimineața și s-au terminat doar sâmbătă seara, într-o mare căldură. Un public incalculabil a trecut pe la masa  pentru autografe, într-o sărbătoare care a rămas în memoria locuitorilor.

Lucrătorii și membrii mai vechi ai CdA au primit primele copii semnate de episcopul Clodomir Santos. Mulți au fost mișcați de recunoștință.

În New York, episcopul Romualdo Panceiro l-a reprezentat pe episcopul Macedo la lansarea amânată sâmbata trecută din cauza unei puternice ninsori. Cartea a chemat atenția  presei americane.

De-a lungul săptămânii, co-autorul cărții, Douglas Tavolaro, vice-președinte al Jurnalismului la Rede Record, a fost inivitat să vorbească despre lucrare pentru jurnalul The New York Times, pentru revista Bloomberg Newsweek, pentru programul  TV CNN și pentru liderul de audiență ABC, unde a fost primit de președintele companiei.

‘’Nimic de Pierdut’’ de asemeneaa fost primită la ONU, Organizația Națiunilor Unite, în mâinile comisarei Malaak Shabazz, renumită activistă civilă care luptă contra preconceptului în toată lumea.

În această duminică (17), The New York Times a publicat un mare reportaj despre lansare,subliniind enorma  căutare a cărții și mulțimile care s-au format în apropierea librăriei.

Jurnalul a evidențiat că deși părea, ‘’nu era vorba de o lansare a unui smartphone, nici de vânzarea de bilete pentru un show al lui Beyonce și mult mai puțin  a comercializării de cărți despre vampiri și magicieni, acelea pe care copiii le adoră. ’’

Textul aduce o explicație despre istoria de credință a episcopului Macedo și rezumă traiectoria succesului cărții ‘’Nimic de Pierdut.’’

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *