Seminţie aleasă

˝Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui˝ (Matei 16.18)

racaDe ce porțile Locuinţei morţilor au biruit în viața unor colaboratori, precum și în viața oamenilor care au o poziţie în biserică sau care sunt membri? Pentru că pentru mulți, e greu să-l învingă pe diavol, păcatul și problemele lor.

V-ați gândit vreodată la faptul că încă nu sunteţi Biserica Domnului Iisus? Există biserica instituțională și biserica spirituală. Cea instituțială e compusă din membri, colaboratori, preoţi, episcopi, soții de preoţi şi episcopi, diaconi, prezbiteri şi aşa mai departe. Cu toate astea, în cadrul instituției, de exemplu în Centrul de Ajutor Spiritual, există un grup mic şi select care nu numai că face parte din instituție, dar face parte şi dintr-o:

˝…seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată˝ (1 Petru 2.9)

Seminţie aleasă: seminţie înseamnă un grup de oameni care au rădăcini comune și care prezintă caracteristici asemănătoare în rândul membrilor din aceeaşi specie. Cred că aceste caracteristici asemănătoare sunt roadele Duhului Sfânt.

Preoție împărătească: este un grup de preoți sau poate de jertfitori. Oameni care şi-au pus viața pe Altar, ca pe „o jertfă vie şi plăcută Lui Dumnezeu”, care rămâne până la moarte.
Neam sfânt: semnificația neamului e un grup de persoane conectate prin aceeași limbă, aceleaşi interese și aspirații comune; acest grup de oameni a fost „sfințit”, adică separat de lume, păcat, propriile interese și proiecte personale, ca să le împlinească pe ale Lui Dumnezeu.

Popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui: aşa cum, pentru a identifica care este proprietarul unui bou, trebuie pusă o pecete cu inițialele proprietarului, tot aşa, cine face parte din acest popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui are pecetea Duhului Sfânt, adică are botezul Lui, care este recunoscut de porțile Locuinţei morţilor. De aceea, cel rău nu se poate atinge de el şi nici măcar de rămășițele lui pământeşti.

Vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată: acest popor a fost chemat să vestească (anunțe) Evanghelia, şi anume să câștige suflete, să lupte pentru ele, să depopuleze iadul și să populeze raiul.

Aceştia sunt cei născuţi din Dumnezeu, „BISERICA LUI IISUS”, pe care porțile Locuinţei morţilor n-o vor birui. Ca să faceţi parte din această Biserică nu există altă cale decât prin JERTFA renunțării la tot ce sunteţi și pretindeţi să sunteţi; la tot ce aveţi și pretindeţi că aveţi; renunţării la propria viață pentru viața cu Dumnezeu. Iar asta n-are nimic de-a face cu poziția pe care o ocupaţi în biserica instituțională.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *