Sfârșitul Timpurilor

Eu mereu am auzit persoanele spunând că suntem la sfârșitul timpurilor, dar niciodată, sub nici o formă, nu am simțit asta pe piele ca în zilele actuale. Mătușa mea a murit recent, și eu am rămas fericită pentru ea, pentru că este departe de aici… cu fiecare știre pe care o primim care arată ceea ce se întâmplă, este ca și cum am trăi în Sodoma și Gomora și nu știam.

Persoanele nu mai ascultă cum o făceau înainte. Urechile lor doar aud ceea ce vor să audă. Spun că au multă credință, dar nu au timp pentru Dumnezeu, au timp doar pentru a păcătui.

Trăim ultimele zile și se înserează, precum Domnul Iisus a descris în pilda fecioarelor din Matei 25:

Atunci Împărăţia Cerurilor va fi asemănată cu zece fecioare, care şi-au luat lămpile şi au ieşit în întâmpinarea Mirelui.

Domnul Iisus aici nu se referă la zece femei care niciodată nu au fost cu un bărbat. ci la Biserica Sa, care prin Sângele Său a făcut-o fecioară și pură, care precum o mireasă, ÎL așteaptă cu nerăbdare.

Cinci dintre ele erau nesăbuite, iar cinci erau înţelepte.

Vedem aici două tipuri de creștini. Asta înseamnă că eu și dvs suntem în unul din aceste grupuri. Cei înțelepți și cei nesăbuiți. Cel înțelept este cel care privește înainte, se păstrează, evită răul, nu are nevoie să greșească pentru a învăța, ci învață din greșelile altora. Fiecare creștin care cade în credință este o învățătură valoroasă pentru cine este prudent, care imediat veghează și mai mult viața sa spirituală.

Pe când cel nesăbuit, precum Iisus a spus, este nebun. Nu se gândește la ziua de mâine, nu evită răul, ci din contră îi place să se joace cu el, se crede invincibil. Acesta este cel care știe că ceva nu este bine, dar chiar așa face, folosește libertatea sa pentru a face ceea ce vrea, fără minima considerație cu ceea ce acel lucru îl poate duce să facă mai târziu. Nu se gândește mult la consecințele deciziilor și acțiunilor sale. Trăiește viața sa așa cum vrea, total după este suficient să ceară iertare nu-i așa?

Cele nesăbuite nu şi-au luat cu ele şi untdelemn atunci când şi-au luat lămpile.

Precum niște nebune cu calitate, nu s-au gândit la ziua de mâine, la factorul TIMP. Nu știau când Mirele avea să vină dar chiar așa, nu au depus efortul de a se preveni. Cum deja este obișnuința persoanelor care se gândesc că deja au făcut multe lucruri prin credință, că poate să se odihnească puțin, să ia o vacanță și să nu poarte crucea în fiecare moment. Este suficientă lampa.

Dar cele înţelepte, împreună cu lămpile, şi-au luat şi untdelemn în vase.

Nu știm când Domnul nostru va veni, de aceea, trebuie să avem rezerve spirituale, este asta ceea ce uleiul reprezintă, investiție spirituală. Duhul Sfânt este cea mai mare investiție spirituală, dar nu este unica. După ce ÎL primim, este nevoie să continuăm să investim în acest ulei zilnic, valorizând Altarul, cunoscând mai mult Cuvântul lui Dumnezeu, folosind credința noastră, deviindu-ne de la rău, și câștigând suflete pentru Domnul nostru.

Mirele întârzia, astfel că ele au aţipit toate şi au adormit.

Este în acest moment în care eu cred că trăim. Multora le este somn, suntem obosiți de atâta murdărie din această lume, voința este ca Domnul nostru să vină deja! Și cu cât mai mult întârzie, mai rău rămâne totul pe aici. Nu mai există plăcere în nimic, doar în faptul de a rămâne liniștiți în Adăpostul Celui PreaÎnalt.

La miezul nopţii a răsunat un strigăt: „Iată mirele! Ieşiţi-i în întâmpinare!

Ah, cum aștept cu nerăbdare acest moment! Când vom fi chemate de Domnul nostru Iisus! La miezul nopții, adică, El va veni într-un moment în care nu vom fi așa de atente, din acest motiv aceea investiție în ulei are atât de multă importanță..

Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au pregătit lămpile. Cele nesăbuite le-au zis celor înţelepte: – Daţi-ne şi nouă din untdelemnul vostru, pentru că ni se sting lămpile! Dar cele înţelepte au răspuns: – Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă, nici vouă! Duceţi-vă mai bine la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă!

În momentul crucial, cele înțelepte erau pregătite pentru că au făcut investițiile lor spirituale, chiar dacă erau somnoroase, erau pregătite pentru venirea Mirelui. Pe când cele nebune… voiau să alerge și să facă totul odată, ca și cum această investiție ar putea fi făcută așa, într-un moment…

În timp ce ele se duceau să cumpere untdelemn, a venit mirele. Cele ce erau gata au intrat la nuntă împreună cu el, iar uşa a fost închisă. Mai târziu au venit şi celelalte fecioare şi au zis: – Doamne, Doamne, deschide-ne! Dar el le-a răspuns:– Adevărat vă spun că nu vă cunosc!

Poate cineva spune, dar Iisus nu putea să aștepte după ele? Nu, cine trebuia să aștepte nu era El.

Poate tu ai investit mult în hainele pe care le vei folosi, în casa în care vei locui, în corpul pe care îl vei expune, în cariera ta, în iubitul pe care îl vei invidia, dar eu te întreb, cum este uleiul tău? Niciunul din aceste lucruri nu te vor salva!

Aşadar, vegheaţi! Căci nu ştiţi nici ziua, nici ora când vine Fiul Omului.

În credință.

A colaborat Cristiane Cardoso

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *