Și-Mi veţi fi Martori…

“Voi însă veţi primi putere atunci când va veni Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.” Faptele Apostolilor 1.8

Domnul Iisus nu ne-a dat Duhul Sfânt ca să ne servim de la El. Este clar că faptul Prezenței sale aduce o viață de calitate, fără nici o necesitate de deviere de conduită sau de caracter. Dar botezul cu Duhul Sfânt are ca obiectiv principal să ofere condiția de a-L sluji ca Martor fidel al Învierii lui Iisus.

Cum să mărturisim despre învierea Cuiva mort acum 2000 de ani?

În legea oamenilor, o persoană doar poate da mărturisire contra sau în favoarea cuiva dacă a fost prezentă în momentul crimei. În afară de asta, ea trebuie să fi văzut sau auzit cele întâmplate.

Cum să fi văzut moartea și învierea Domnului Iisus acum 2000 de ani: Imposibil.

Când Domnul Iisus ne botează cu Duhul Sfânt, El vorbește și noi auzim Vocea Sa clară și transparentă vorbind în partea cea mai interioară a noastră, pe punct de a “arde inima”.

Din acel moment, prin acțiunea Duhului lui Iisus, se naște în noi imaginea Divină și izvorăsc Cuvinte care cu adevărat mărturisesc învierea lui Iisus.

De aceea, botezul sau pecetea cu Duhul Sfânt determină ca Imaginea și Cuvântul lui Dumnezeu să se reflecteze în noi.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *