Simptomul păcatului

Păcatul este o boală ce conduce persoana spre moartea eternă. Precum cancerul, el avansează în tăcere. Așa cum mulți din cei care au cancer își trăiesc viețile de o formă normală, fără să caute un tratament, pentru că nu știu că poartă rădăcina morții în interiorul lor, cei care trăiesc în păcat obișnuiesc de asemenea să își trăiască viața în mod normal, fără să caute reconciliere, pentru că nu știu că poartă în interiorul lor rădăcina ce îi va duce în infern.

Dar, precum cancerul și celelalte boli fatale prezintă simptome, păcatul de asemenea îl prezintă pe al lui. Și simptomul păcatului este neascultarea.

Păcatul poate fi foarte bine ascuns, dar acțiunile și reacțiile neascultătoare ale unei persoane denunță că el este în inimă. De aceeași formă precum o boală interioară se manifestă în exterior, de o formă vizibilă, prin intermediul semnelor stranii pe corp, păcatul ce este în interiorul cuiva de asemenea se manifestă în exterior, prin intermediul acțiunilor neascultătoare, așa formă încât el, ce era invizibil, devine vizibil.

Neascultarea poate fi vârful iceberg-ului orgoliului, al răutății, a invidiei, al îngâmfării, al lipsei de teamă, al îndepărtării de Dumnezeu, al egoismului, al relaxării spirituale, al lăcomiei și al tuturor celorlalte păcate. Ea este o nedreptate ce semnalează multe alte nedreptăți. Din acest motiv, cine este neascultător față de Cuvântul Celui Prea Înalt și de autoritatea constituită de El, probabil poartă unul sau unele din aceste rele în interiorul său.

Dacă dvs reacționați de o formă neascultătoare în vreun aspect ce se referă la lucrurile lui Dumnezeu, trebuie să căutați, cât mai repede posibil, vindecarea bolii păcatului ce avansează în interiorul dvs. Poate nu vi-ați dat seama de existența acestui rău în interiorul dvs, dar, începând de acum, aveți noțiune pentru a-l identifica și șansa pentru a vă elibera de el.

Nu ignorați simptomul: el este un anunț ca dvs să vă dați seama că ceva nu este bine și să aveți oportunitatea de a începeți să faceți lucrurile cum trebuie. Cei ce îl ignoră, resping tratamentul de smerenie și de căință, disprețuiesc șansa de vindecare și coboară la moartea eternă.

”Fiindcă plata păcatului este moartea…” Romani 6.23

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *