Slujitor, dar inocent

“…Împăratul i-a zis astfel lui Daniel: – Daniele, rob al Dumnezeului celui Viu, a putut Dumnezeul tău, Căruia Îi slujeşti neîncetat, să te scape de lei? Daniel i-a răspuns împăratului: – Să trăieşti veşnic, împărate! Dumnezeul meu l-a trimis pe îngerul Său care a închis gura leilor, iar aceştia nu mi-au făcut nici un rău, pentru că am fost găsit nevinovat înaintea Lui. Şi nici împotriva ta, împărate, nu am făcut nimic rău!” Daniel 6.20-22

Dacă există ceva ce nu putem pierde, este inocența. Gânduri curate, ochi buni, inima curată, dorința arzătoare de a sluji de fiecare dată mai bine…

Daniel era un slujitor ce făcea diferența, pentru că în el era un duh diferit. Împăratul dorea să îl pună responsabil peste toată împărăția. El era fidel și nu se găsea în el nici o eroare și nici o vină.

De trei ori pe zi, Daniel îngenunchea și se ruga. Trezind așa multă invidie, motiv pentru care a fost aruncat în groapa cu lei.

Dumnezeu nu l-a eliberat pe slujitorul Daniel de groapă, ci în groapă, exact datorită inocenței lui.

Chiar fiind în groapă el a continuat să Îl slujească. Nu conta dacă era în palat lângă rege, sau într-o groapă încercuit de fiare pentru a-l devora. Daniel era un slujitor fidel și mai presus de tot, inocent.

Unii vor fi lansați mai târziu, alții mai devreme, dar noi toți, într-o zi, vom înfrunta leii. Și cine deja a înfruntat, cu siguranță îi va înfrunta din nou.

Ceea ce ne rămâne este să ne menținem inocența noastră, pentru a vedea mereu eliberarea și pentru a fi cinstiți de Propriul Dumnezeu.

Domnul Iisus a spus:

Dacă-Mi slujeşte cineva, Tatăl îl va onora.” Ioan 12.26

A colaborat: Episcopul Djalma Bezerra

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *