Slujitori netrebnici?

”Va rămâne el îndatorat faţă de robul acela, pentru că robul a făcut ce-i fusese poruncit? Nu cred. Tot aşa şi voi, după ce veţi face tot ce vi s-a poruncit, să ziceţi: ‘Suntem nişte robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem’.” Luca 17.9,10

În acest verset putem vedea că există slujitori netrebnici ce ascultă de poruncile stăpânilor lor doar din obligație, datorie sau din frică de a nu fi penalizați.

Dar, oare este acest fel de slujire pe care Dumnezeu o vrea de la noi?

Niciodată nu voi uita de ziua în care am citit acest verset biblic pentru prima dată:

”Slujiţi Domnului cu BUCURIE…” Psalmii 100.2

Din acel moment, caut să Îl slujesc pe Domnul meu cu bucurie, chiar și în momentul luptelor, deșerturilor și situațiilor dificile. Este ușor? Niciodată nu a fost și niciodată nu va fi! Dar, este posibil și, mai presus de tot, este cerut de Domnul Dumnezeu.

SĂ SLUJEȘTI ÎNSEAMNĂ SĂ ASCULȚI ȘI SĂ ASCULȚI ÎNSEAMNĂ SĂ SLUJEȘTI.

Să asculți cu bucurie este ceea ce face toată diferența. Care dintre noi nu se bucură când ne vedem copiii ascultându-ne cu ”bucurie”? Așa ei ne arată că au credință în ceea ce noi vorbim.

Aceeași bucurie este regăsită în Domnul nostru, când ascultăm de El sau Îl slujim cu bucurie. Vom vedea beneficiul pe care acest fel de slujire sau ascultare ne aduce:

”Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” Psalmii 37.4

Desfătare înseamnă a provoca plăcere, satisfacție sau bucurie. Fiind așa, am putea scrie acest verset așa:

”Bucură-te în a-L sluji sau în a asculta de DOMNUL…”
”Să fii satisfăcut în a-L sluji sau în a asculta de DOMNUL…”
”Să ai fericire în a-L sluji sau în a asculta de DOMNUL…”

A doua parte din acest verset ne revelă caracterul extraordinar al DOMNULUI nostru: Să ascultăm și să Îl slujim pe DOMNUL cu plăcere, satisfacție și bucurie, face ca El să ne dea tot ceea ce inima noastră dorește.

Care este cea mai mare dorință a unui ”autentic” slujitor al lui Dumnezeu? Mașină, casă, bani, poziție, recunoaștere? Nu! El chiar poate avea acces la tot ceea ce viața oferă, dar nimic nu va fi pentru el, ci pentru a-L sluji pe Dumnezeu.

Într-adevăr, tot ceea ce el vrea cu adevărat este ”să câștige suflete”. De aceea, este garantat că Dumnezeu îi va îndeplini această dorință. Atât slujitorul cât și Domnul vor rămâne mulțumiți.

Este bine să menționăm că slujitorul nu are titlu (lucrător, preot, episcop sau oricare altul). Slujitor este cel ce ascultă, și așa, dvs ce citiți acest mesaj, vă puteți decide să deveniți un slujitor al lui Dumnezeu din acest moment. Este suficient să începeți să ascultați de El.

A colaborat Episcopul Randal Brito

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *