Slujitorul și sămânța

”Adevărat, adevărat vă spun că, dacă bobul de grâu care cade în pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce mult rod.” Ioan 12.24

Bobul de grâu reprezintă slujitorul: Dumnezeu-Tatăl este Semănătorul și Dumnezeu-Fiul a fost Primul Rod al Său, Primul bob de grâu. Începând din acest Prim bob au apărut alte boabe (slujitorii).

Totuși, înainte ca slujitorul să slujească ca un bob de grâu, prima dată el trebuie să se nască din apă și din Duh. Nu este posibil să se slujească pe Dumnezeu dacă persoana nu este născută din Dumnezeu. Pentru că, cum să slujim pe Cineva Invizibil și Necunoscut? Dacă acest lucru deja este imposibil, imaginați-vă să se știe Voința Lui? Singurul care poate să reveleze Voința lui Dumnezeu este Duhul lui Dumnezeu.

De aceea, pentru a-L sluji, prima dată slujitorul trebuie să fie născut din Duhul Sfânt, precum exemplul Domnului Iisus născut în fecioara Maria. Doar începând din acel moment slujitorul este transformat în sămânța lui Dumnezeu pe Pământ, spre exemplul Domnului Iisus.

Așa, boabele de grâu generate și alese de Dumnezeu-Duhul Sfânt Îl slujesc pe Dumnezeu-Fiul în această lume și sunt considerate de către DOMNUL ca slujitori.

Dacă slujitorii nu mor față de ei și față de lume, cum vor genera alte boabe?

Vedeți dacă Domnul Iisus nu a urmat acești pași aici pe Pământ:

În primul rând, El S-a născut din Duhul Sfânt. (Matei 1.18);
În al doilea rând, El a fost botezat în apă și cu Duhul Sfânt. (Matei 3.16);
În al treilea rând, a fost condus de Duhul Sfânt în deșert. (Matei 4.1);
În al patrulea rând, a trăit pentru a face Voința Tatălui Său, pentru că a fost făcut Slujitor. (Ioan 6.38);
În al cincilea rând, a murit și a consumat Lucrarea Mântuirii învingând moartea, lumea și infernul. (Isaia 53 și Ioan 19.30);
În al șaselea rând, S-a așezat la Dreapta Dumnezeului-Tată. (Evrei 1,3; 12,2) și
În al șaptelea rând, a trimis Duhul Său pentru a ghida ucenicii Săi. (Faptele Apostolilor 2.1-4).

Cine dorește să Îl slujească pe Domnul Iisus trebuie să urmeze acești pași, pentru că doar deșerturile și încercările pregătesc adevărații slujitori ai lui Dumnezeu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *