Suflet de femeie

mulher1651Fiecare femeie vrea o familie, cu toate astea, unele trăiesc într-o căutare neobosită a unui partener, în încercarea de a umple golul dinăuntrul lor.

Când o femeie samariteană a venit la fântână, în căutarea apei care să-i potolească setea fizică, Iisus i-a arătat că, mai important decât a avea un partener, este să aibă Apa Vieții.

De aceea, Domnul Iisus i-a spus: ”Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie” – Ioan 4.10.

Când Iisus a trimis-o să-l cheme pe soțul ei, El a atins o rană a sufletului. De ce? Pentru că ea avusese, deja, 5 soți, iar cel pe care-l avea atunci nu era soțul ei. Cu siguranță, era amanta lui, poate nu pentru că vroia să fie, ci din dorința de a avea pe cineva lângă ea și de a fi fericită. Dorință care, uneori, ajunge să orbească o persoană. Această dorință, adăugată la necesitatea economică, pur și simplu a determinat-o să facă ce nu vroia.

Imaginați-vă ce se întâmplă în interiorul unei femei care a avut, deja, cinci căsnicii nereușite și care are multe întrebări, la care nimeni nu poate să răspundă. Există, însă, și femei care au un soț, care este al lor pe hârtie, dar a cărui inimă și suflet aparține altei femei. Majoritatea lor sunt mame și, datorită acestui lucru, eu le consider victorioase. Fiindcă, deși au fost trădate, umilite, neglijate, abandonate, abuzate fizic și moral, ele și-au crescut copii asumându-și deopotrivă rolul de tată și mamă. De aceea, le consider adevărate eroine. Mama mea e un exemplu în acest sens, deoarece, chiar dacă s-a separat de tatăl meu, a reușit să-și crească cei trei copii.

După ce femeia samariteană s-a întâlnit cu Iisus, s-a dus la samariteni și i-a cucerit pentru Iisus, până la punctul în care ei au spus: „Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, ci din pricină că L-am auzit noi înşine şi ştim că Acesta este în adevăr Hristosul, Mântuitorul lumii” – Ioan 4.42.

Am fost câștigat pentru Iisus de o femeie, de mama mea, și, în discuțiile pe care le-am avut cu prietenii mei, mi-au spus, în unanimitate, că și ei au fost câștigați pentru Iisus de femei. Acesta este motivul pentru care vom organiza, pe 19 aprilie, această mare concentrare de femei care, după ce au fost mântuite, vor câștiga mulți oameni pentru Iisus, iar aceștia vor câștiga și ei alte mii de oameni.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *