Testamentul mortului

”Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.” Geneza 12.2-3

Când un testament este întocmit pentru a împărți bunurile unui om bogat, nimeni nu reușește să schimbe termenii lui, doar dacă, poate, toți cei beneficiați sunt de acord cu schimbarea (ceea ce este aproape imposibil să se întâmple). În alte cuvinte, ceea ce a fost decis în testament va fi făcut, chiar dacă persoana ce l-a scris este moartă. Dorințele persoanei decedate vor fi executate.

Acum, opriți-vă și meditați la ”Testamentul” lui Dumnezeu! Ceea ce noi citim mai sus nu este dorința Lui doar pentru Avraam, ci pentru toți ce care se dăruiesc Lui. El a spus:

”…te voi binecuvânta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării, şi sămânţa ta va stăpâni cetăţile vrăjmaşilor ei. Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!” Geneza 22.17-18

Dacă acest lucru ar fi fost scris de un om ce deja ar fi mort, și acest document ar fi prezentat înaintea judecătorului, nimeni nu ar putea să îl conteste. Nimeni! Imaginați-vă atunci Testamentul lui Dumnezeu! Plenitudinea binecuvântărilor Sale este incontestabilă, și nu există putere în lume, fie pe pământ, fie sub pământ (infern), capabilă să anuleze o așa de mare promisiune.

Același Dumnezeu ce a făcut promisiunea este Viu, și testamentul Său este disponibil pentru cei ce devin, prin intermediul credinței, liberi de sentimente și fii ai lui Avraam.

A ajuns momentul să luați în posesie testamentul Lui în viața dvs. Condiția aici este simplă; ascultați, puneți în practică și sacrificați!
Acționând așa, nu există infern nici diavol capabil să vă împiedice să obțineți împlinirea acelor promisiuni.

”Iată zilele anilor vieţii lui Avraam: el a trăit o sută şaptezeci şi cinci de ani. Avraam şi-a dat duhul şi a murit după o bătrâneţe fericită, înaintat în vârstă şi sătul de zile, şi a fost adăugat la poporul său.” Geneza 25.7-8

Ați înțeles bine?
”…și a murit după o bătrânețe fericită”. Viața lui a fost din belșug, și Avraam a devenit un exemplu al credinței pentru noi toți în zilele de astăzi. Nimeni și nimic nu a reușit să împiedice ca acest lucru să se întâmple.

Vi-ar place să moșteniți aceeași viață și aceleași promisiuni? Ele deja vi-au fost acordate și dvs. Tot ceea ce trebuie să faceți este să ascultați, să puneți în practică și să sacrificați așa cum a făcut Avraam.

A colaborat Episcopul Marcelo Pires

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *