Totul depinde de asta

”De aceea pe oricine aude aceste cuvinte ale mele și le face, îl voi asemăna cu un om înțelept, care și-a zidit casa pe stâncă; Și a căzut ploaia și au venit șuvoaiele și au suflat vânturile și au bătut peste casa aceea; și nu a căzut pentru că a fost fondată pe stâncă. Și oricine aude aceste cuvinte ale mele și nu le face, va fi asemănat cu un om nebun, care și-a zidit casa pe nisip; Și a căzut ploaia și au venit șuvoaiele și au suflat vânturile și au bătut peste casa aceea; și a căzut și prăbușirea ei a fost mare.” Matei 7.24-27

Prudentă este persoana atentă, grijulie, discretă, precaută, preventivă și veghetoare. Adică, este persoana ce mereu optează pentru a urma Adevărul, știind că el premiază conștiința cu pace și liniște. Iisus garantează: ACEEA CASĂ NU A CĂZUT PENTRU CĂ A FOST FONDATĂ PE STÂNCĂ (ADEVĂRUL).

Nebun este o formă ”amabilă” de a considera pe cineva dement, tont, etc.

În alte cuvinte, nebun este oricine se opune rațiunii, bunului sens, și vrea să profite de tot cu orice preț. Atunci, alege minciuna, înșelătoria, furtul, corupția… În alte cuvinte, calea ușoară. La sfârșit, șansa tragediei este de 100%. Iisus garantează CĂ VA FI MARE RUINA LUI.

Nu există altă cale, totul în viață depinde de aceste Cuvinte.
Succesul profesional depinde de asta;
Succesul economic depinde de asta;
Construirea unei familii solide și fericite depinde de asta;
Relația amoroasă depinde de asta;
Viața depinde de asta;
Mântuirea sufletului depinde de asta;
În fine, TOTUL depinde de aceste Cuvinte.

Cine este prudent înțelege foarte bine această învățătură extraordinară a Domnului Iisus, deoarece este clar că, atât cel prudent cât și cel nebun sunt afectați de aceleași probleme: A CĂZUT PLOAIA, AU VENIT ȘUVOAIELE ȘI AU SUFLAT VÂNTURILE ȘI AU BĂTUT PESTE CASELE LOR…

Casa, din aceste verset, este viața personală, familia, profesia, afacerile, viața sentimentală, în fine, este tot ceea ce are legătură cu propria persoană.

În afară de asta, atrage atenția faptul că Domnul Se referă la toți cei ce aud Cuvântul. Nu exclude pe nimeni. Din acest motiv, atât cel prudent cât și cel nebun au acces la Cuvânt și de asemenea au același drept de a asculta sau de a nu asculta. Adică, fiecare din cei ce ascultă este responsabil pentru Mântuirea sa înaintea Atot Puternicului.

Și dvs, cititor, ați fost prudent sau nebun?

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *