Uitați-vă la Avraam…

”…Avraam era singur, şi tot a moştenit ţara; dar noi suntem mulţi şi ţara ne-a fost dată în stăpânire!” Ezechiel 33.24

Aceste cuvinte sună ca și cum ar veni de la persoane cu multă credință, dar ele au fost spuse de presupuși fii ai lui Avraam, ce priveau spre cuceririle lui, nu spre cine el era.

Acești bărbați locuiau în locuri deșerte și, aparent, credeau în Dumnezeul lui Avraam. Totuși, Dumnezeu îi reprobă de o formă foarte puternică în versetele următoare, spunând că ei mâncau carne cu sânge, se contaminau cu femeile aproapelui, erau idolatri, în fine, practicau tot felul de păcate. Din aceste motive, Dumnezeu a spus că ei vor locui în locuri deșerte și că vor cădea străpunși de sabie.

”Uitaţi-vă la părintele vostru Avraam şi spre Sara, care v-a născut, căcil-am chemat când era numai el singur, l-am binecuvântat şi înmulţit.” Isaia 51.2

Dumnezeu ne trimite să privim spre Avraam în tot, nu doar spre cuceririle lui. El este Tatăl nostru în credință nu prin minunile realizate sau pentru că a cucerit țara Canaanului, ci datorită ascultării sale și a caracterului.

Știm că fără credință este imposibil să fim pe placul lui Dumnezeu, totuși, această credință trebuie să meargă împreună cu sfințenia ce ne conduce la sacrificiul în favoarea cuceririlor noastre, dar de asemenea la sacrificiului propriei vieți în favoarea celei mai mari cuceriri, și anume Împărăția Cerurilor.

”Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.” 1 Petru 1.14

Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care cred, și cred cum spun Scripturile.

A colaborat: Episcopul Mauricio Amaral

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *