Ultimul dușman

Dușmanii nu lipsesc: mizeria, singurătatea, bolile, șomajul, nefericirea în dragoste, viciile, datoriile, problemele familiale, etc. Ele sunt numeroase, dar  toate pot fi învinse.

Totuși, dintre toți dușmanii, cel mai mare este moartea. Unele persoane au această conștiință, dar altele încă nu știu că moartea este un dușman.

Moartea vine pentru sănătoși și bolnavi; tineri și bătrâni; bogați și săraci. Ea poate  veni în orice moment și loc, fie pe stradă, în casă, la muncă, la spital, în avion, în biserică… Ea nu anunță înainte. Pentru moarte, locul nu face diferență.

Se povestește că moartea a spus unui bărbat că în acea săptămână, va veni la el. Disperat pentru că nu vroia să moară, a încercat s-o înșele. A fost la un bal costumat și a decis să se îmbrace în clovn. Când moartea a ajuns la bal, l-a căutat pe bărbat  și nu l-a găsit , atunci a spus: ‘’Pentru că nu am găsit pe cine am venit să caut, voi lua chiar acest clovn.’’

Marea problemă este că persoanele se preocupă să învingă alți dușmani și-l ignoră pe cel mai mare dintre toți, care este moartea.

Când ajuge momentul s-o înfrunte, prioritatea de a-i învinge pe ceilalți dușmani face ca persoanele să fie învinse de ea.

Textul sfânt spune: ’’Ultimul vrăjmaș care va fi distrus va fi moartea.’’

1 Corinteni 15:26

Înseamnă că după moarte nu mai avem ce să învingem. Ea trebuie să fie învinsă acum, și sacrificiul pentru a o menține învinsă trebuie să fie zilnic.

Fraza: ‘’ Odată mântuit, mântuit pentru totdeauna’’ este o înșelare a diavolului.

De aceea, Domnul Iisus a spus: ‘’Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze! ’’ Luca 9:23

Dar, dacă ea vine acum, în acest moment, cine va fi învingătorul? Ea sau dvs?

Pentru cei învinși de moarte, există încă o distrugere a morții a doua, care este iazul de foc: ‘’Cel ce are urechi, să audă ce zice bisericilor Duhul! Cel ce învinge, nicidecum nu va fi rănit de moartea a doua.’’Apocalipsa 2:11

A colaborat:

Episcopul Romualdo Panceiro

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *