Vai de voi!

Ministerul lui Iisus a fost caracterizat de lecții de justiție, atitudini de compasiune împreună cu faptele de credință. Dar, presiunea religioasă a ipocriților peste poporul Său L-a revoltat peste măsură. Atât de mult încât le-a dirijat un discurs prin care i-a condamnat de o formă extremă, în Matei 23.13-36:

”Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi daţi zeciuială din mentă, din mărar şi din chimion, dar neglijaţi cele mai importante lucruri din Lege, şi anume dreptatea, mila şi credincioşia! Pe acestea trebuia să le faceţi, iar pe acelea să nu le neglijaţi! Călăuze oarbe, care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!”

Ipocritul se caracterizează prin meticulozitate. Sunt experți în lucrurile lipsite de importanță, fideli în lucrurile minime, dar neglijenți cu cele importante. Fac chestiune să arate de o formă exterioară ceea ce nu sunt în interior. Adoră să ceară socoteală de la alții ceea ce nici pentru ei nu fac.

În discursul Domnului, atrage atenția faptul că El i-a judecat anticipat. Adică, deja au fost destinați Lacului cu Foc și Pucioasă, împreună cu diavolul, demonii, moartea, infernul, bestia, falsul profet și toate persoanele, ale căror nume, nu sunt scrise în Cartea Vieții. Acest lucru, este FOARTE PUTERNIC!

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *