Valori ale Credinței

Din cauza naturii lor carnale și materialiste, religioșii au încadrat Zeciuiala și Ofrandele ca valori materiale, obligând figura răutății în mijlocul creștinilor.

Dar realitatea este total diferită.

Valorile spirituale ale ipocriților sunt prinse de valorile materiale. Asta înseamnă, priorizează cuceririle materiale ca după să dea atenție celor spirituale.

Învățătura DOMNULUI este clară și prețioasă pentru cei interesați în a-L urma:

“Căutaţi mai întâi Împărăţia (lui Dumnezeu) şi dreptatea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. ” Matei 6.33

A căuta Împărăția lui Dumnezeu și Dreptatea Lui înseamnă să se priorizeze valorile spirituale.

Se referă la abandonul imediat al păcatelor și să se asculte de Cuvântul Lui.

Numim asta de credință conștientă, inteligentă și rațională. Credință cu picioarele pe pământ, echilibrată și lipsită de emoții.

Ca răspuns, Duhul lui Dumnezeu rămâne în obligația de a rezolva toate celelalte necesități, conform promisiunii Fiului Său.

Tot comfortul material, dacă nu există nedreptate, este pentru beneficiul fiilor lui Dumnezeu. Totuși, acesta nu poate, în nici o ipoteză, să fie pus pe primul loc.

Când creștinul priorizează comfortul material, pierde comfortul spiritual. Și când priorizează cel spiritual, câștigă pe cel material.

Este ușor de înțeles asta.

Ceea ce face să se cucerească bunurile materiale este credința conștientă. Datorită acestei valori spirituale există condiții, forță, curaj și înțelepciune Divină pentru a cuceri și pentru a stabili bunurile materiale.

Clar! Dacă latura spirituală, care este supunerea la Domnul Iisus, este un fapt, atunci latura materială precum familia, comfortul material, sănătatea, în fine, celelalte lucruri de asemenea vor fi de o formă naturală.

Aceasta este chimica succesului cu Dumnezeu. Nu există altă formă, nu există alt drum… Cine va dori să fugă de această regulă va fugi spre pierderea mântuirii sufletului.

Majoritatea “creștină” eșuează pentru că nu priorizează Împărăția lui Dumnezeu și nu umblă în Dreptatea Lui sau încearcă să priorizeze Împărăția lui Dumnezeu și Dreptatea Lui de orice formă.

Adică: nici una nici alta; între cei de credință, sunt reci; între cei necredincioși, se consideră fierbinți. Din nefericire, sunt călduți și, la momentul potrivit, sunt vomitați.

Pentru aceștia, Zeciuiala este o povară și Ofrandele o oboseală. Ei nu recunosc aceste valori spirituale ca și proprietăți ale lui Iisus. De aceea, poartă cu ei blestemul lui Cain.

Zeciuiala și Ofranda sunt la fel de sfinte și sacre precum Cuvântul lui Dumnezeu; atât de pure precum Domnul Iisus Hristos, deja ca ele ÎL REPREZINTĂ în relația Creator și creatură.

“Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.”

1 Corinteni 2.14

Episcopul Edir Macedo

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *